Brisk i Naltë[1], (malazezisht:Горња Бриска/Gornja Briska) është vendbanim në Komunën e TivaritMal të Zi. Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003 në këtë vendbanim ka pasur vetëm 52 banorë (ndërsa me vendqëndrim të përhershëm vetëm 20 banorë).

Brisk i Naltë
Popullsia
 • Gjithsej52

Në vendbanim jetojnë vetëm 17 banorë të moshës madhore, Mosha mesatare e popullsisë është 51,7 vjet. Në vendbanim janë vetëm 6 ekonomi familjare me nga 3,33 anëtarë. Ky vendbanim krejtësisht është i banuar nga shqiptarët.

Viti Popullsia Lëvizja e pop. gjatë shek. të XX-të
1948 121
1953 139
1961 143
1971 137
1981 85
1991 92
2003 53

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Brisku i Sipërm ka pasur 8 banor, 12 ekonomi familjare dhe 152 banesa.[2]

Shih edhe

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Draga, Nail. (2017), Etnia dhe Hapësira (studime gjeografike), Art Club, Ulqin. ISBN 987-9940-638-36-8.fq 140
  2. ^ http://www.monstat.org/userfiles/file/popis2011/saopstenje/knjiga_prvi%20rezultati(1).pdf