Konstantius I (31 mars 250 - 25 korrik 306) ishte Perandor e Perandorisë Romake prej (293-306), ai ishte babai i Konstandinit të Madh qe themeloi Kostadinopojën, dhe themelues i Dinastisë Konstantiniane.[1][2][3]

Kostant Klori
Const.chlorus01 pushkin.jpg
Lindi më 31 mars 250
Vendlindja Dardani, (sot Kosova)
Vdiq më 25 korrik 306
Vendvdekja Eboracum, Britania
Kombësia Ilir
Profesioni Ushtarake, Politikian
Titulli Perandor i Perandorisë Romake
Fëmijë Kostandini i Madh
Flavius Dalmatius
Julius Konstantini
Flavia Julia Konstantina
Eutropia
Anastasia
Prindër Eutropios

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ http://www.roman-emperors.org/chlorus.htm
  2. ^ http://www.tertullian.org/fathers/zosimus02_book2.htm
  3. ^ http://www.roman-emperors.org/epitome.htm