Google Earth (lexo. Gugëll Ërth, sq.: Gugëll Toka) është një program i shkarkueshëm falas që bën të mundur vëzhgimin në hollësi të tokës. Është program kompjuterik i korporatës Google Inc. që krijon një imazh virtualtokës duke përdorur fotografi satelitore, ajrore dhe të dhëna të ruajtura topografike të tokës.

Funksionon në këto sisteme operuese: microsoft windows 2000, xp, linux, MAC OS X dhe FreeBSD.


Shiko edhe

Redakto

Lidhje te jashtme

Redakto