redakto 
Portali Prishtina
Prishtina-Stema.PNG
Mirë se na kini-vini në portalin
P R I S H T I N A
qytet i plisave qytet i ngritur në trojet antike
Prishtina-Stema.PNG

U L P I A N A
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
PrishtinëmWikipedia.
redakto 
Artikulli i muajit
070706 Ulpiana 01.jpg

Ulpiana është një qytet romak i themeluar në fillim të shekullit II nga perandori Trajan. Gërmimet arkeologjike kanë dhënë gjurmë të jetës para romake, por jo aq sa për të thënë se Ulpiana është një qytet ilir. Ulpiane është një vazhdimësi e një vendbanimi ilir. Qyteti ndodhej afër qytetit të sotshëm >>>

redakto 
Fotografia e muajit
redakto 
Biografi e zgjedhur

Nebi Caka ka lindur më 1 mars 1946 në Prishtinë, doktor i shkencave teknike, studiues i diplomuar i Gjuhës dhe Letërsi Shqipe. Nebiu është aktiv në disa nga rrjetat në internet si: Forumit të studiuesve shqiptarë Alb-Shkenca.org; Institutit Alb-Shkenca; Njësisë Operative për Mësim Elektronik për Kosovë (eLearning Task Force for Kosova – eLTFK); Shoqatës së Inxhinierëve dhe Teknikëve të Elektroteknikës të Kosovës; Anëtar i Komisionit për çështje të shqipes standarde, pranë Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës; Komisionit për transkriptimin e fjalëve dhe të emrave të huaj në gjuhën shqipe, pranë Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës; Anëtar i Grupit për hartimin e platformës së Enciklopedisë shqiptare, pranë Akademisë së Shkencave dhe A>>>

redakto 
A e dini se
  • ...Komuna e Prishtinës sipas rezultateve preliminare te regjistrimit të popullsisë së vitit 2011 ka 58.849 banesa(shtëpi), 40.292 ekonomi familjare dhe 198.214 banorë.


pse njerëzit thonë Hasan Prishtina?
(H.s.n b.j P.i. t.n.)

... se Singapuri ka vetëm një stacion të trenit. Ndërsa Prishtina me Fushë Kosovën i kanë dy stacione të trenit.


Dragutin Perić vetveten e quan Kryetar i Komunës së Prishtinës

redakto 
Prishtina Temat
redakto 
Burime interneti
redakto 
Këndi yt
redakto 
Portala të ngjashëm

Stema e Bashkisë Berat.svg COA Bujanovac.png Coat of arms of Debar Municipality.png Stema e Bashkisë Durrës.svg Coat of arms of Elbasan.svg Logo ferizaj.jpg Coat of arms of Fier.svg Gjakova stema.jpg GjilaniEmblema.JPG Stema e Bashkisë Gjirokastër.svg Stema e Bashkisë Korçë.svg Stema e Bashkisë Kukës.svg Coat of arms of Kumanovo Municipality.svg Stema e Bashkisë Lezhë.svg COA Medveđa.png VushtriaEmblema.PNG Peja - Logo.jpg Coat of arms of Plav.png Presevo-grb.png Stema e Komunës Prishtinë.svg

Stema e Bashkisë Shkodër.svg Coat of arms of Skopje.svg Stema e Bashkisë Tiranë.svg Novi Pazar (Grb).png Coat of Arms of Bar.png Coat of Arms of Ulcinj.svg Stema e Bashkisë Vlorë.svg

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

redakto 
Prishtina Lajme
Jemi nje.PNG

Monografia e gatshme për Ditën e Prishtinës


Hillary Clinton arriti në Kosovë. [1]


Nisin ‘Ditët e Mërgatës’
[2] Berisha nderohet me titullin “DOCTOR HONORIS CAUSA” i UP-SË


Lajme nga komuna - pozita

20 Mars 2009 Këshillit i drejtorëve i Komunës së Prishtinës, sot, zbriti çmimin e biletave për udhëtarë

redakto 
Citate
Te plepat
redakto 
Prishtina Lista
redakto 
Kategori
redakto 
WikiProjekte
redakto 
Artikuj që duhet përmirësuar

Fresko kujtesën e serverit