Rrugicat që kërkonin diell
Arkivi i filmit
Titulli shqip Rrugicat që kërkonin diell
Vendi i prodhimit Korçë Shqipëri
Viti i prodhimit 1975
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 136:55
Ekipi realizues
Regjia Saimir Kumbaro

Rikard Ljarja

Skenari Dhimitër Xhuvani
Muzika e filmit Kujtim Laro
Kameramani Ilia Teprini
Drejtori artistik Haxhi Dersha
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Mevlan Shanaj
Rikard Ljarja
Ndrek Luca
Yllka Mujo
Aktorët tjerë
Pandi Raidhi
Demir Hyskja
Lec Shllaku
Stavri shkurti
Fitim Makashi

"Rrugicat që kërkonin diell" është një film shqiptar prodhim i vitit 1975 me dy pjesë:

Regjisor: Saimir Kumbaro & Rikard Ljarja, Skenari: Dhimitër Xhuvani, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Kujtim Laro

Përmbajtja e filmit

Redakto

Nebi Surreli së bashku me nënën jeton në varfëri të plotë. Duke kërkuar mundësi të ndryshme për të mbijetuar, punon si shpërndarës gazetash, hamall, dhe si trasportues qymyri. Njihet me luftën në saj të Gaqos dhe shokë të tjerë të njesitit të qytetit. Ndihmonë në shpërndarjen e trakteve kur punon si gazetashitës, dhe në vështirësinë për transportimin e shtypshkronjës së njesitit. Urrejtja për Gani Herrin, tregtarin e qymyrit, i cili është edhe spiun i fashistëve, dhe ku edhe merë pjesë në ekzekutimin e tij.

Aktorët në role: 1

Redakto

Aktorët në role: 2

Redakto

në episode:

Redakto