Çmimi Pulitzer për poezi ndahet nga viti 1922. për poezinë e poetëve amerikan.

Laureat të çmimitRedakto

1920Redakto

1930Redakto

1940Redakto

1950Redakto

1960Redakto

1970Redakto

1980Redakto

1990Redakto

2000Redakto

2010Redakto

Fituesit e përsëriturRedakto

Robert Frost fitoi çmimin Pulitzer për poezi katër herë 1924-1943. Edwin Arlington Robinson fitoi tri çmime gjatë viteve 1920 dhe disa njerëz kanë fituar dy.

Lidhjet e jashmeRedakto