Hape menynë kryesore

NgjarjeRedakto

  • 632 - Profeti Muhamed ndërroi jetë në Medinë.
  • 1845Andrew Jackson, presidenti i shtatë i SHBA-së, ndërroi jetë në Nashville, Tennessee, në moshën 78-vjeçare.
  • 1861 - Tennessee u shkëput nga federata amerikane.
  • 1953 - Gjykata Supreme amerikane mori vendim që restorantet në qarkun e Columbias të mos kenë të drejtë të refuzojnë që t’u shërbejnë njerëzve me ngjyrë.
  • 1968 – Autoritetet amerikane raportuan se kishin arrestuar në Londër James Earl Rayn, të dyshimtin për vrasjen e liderit për mbrojtjen e të drejtave civile, Martin Luther King Jr.
  • 1982 - Në fjalimin e parë të një presidenti amerikan në një seancë të përbashkët të Parlamentit britanik, presidenti Ronald Reagan parashikoi se marksizëm-leninizmi do të përfundojë në “hirin e historisë”.
  • 1995 - Marinsat amerikane shpëtuan kapitenin Scott O'Grady, aeroplani luftarak i të cilit F16-C ishte rrëzuar nga serbët e Bosnjës, më 2 qershor.
  • 2001 - Kryeministri britanik, Tony Blair, u zgjodh për mandat të dytë kryeministër i Britanisë së Madhe.
  • 2007 Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, George W. Bush, bëri një vizitë në Tiranë (Tirana).

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

Festa dhe përvjetoreRedakto