Festivali Evropian i Këngës për Fëmijë 2009

Festivali i këngës për fëmijë sivjet do të mbahet ne Kiev te Ukrainës.

Festivali Evropian i Këngës për fëmijë 2009
Tree of Life
Finalja 21 nëntor 2009
Prezantues Ani Lorak
Timur Miroshnichenko
Dmytro Borodin (Green Room)
Kryetari Sven Stojanovic
TV Organizatorë Flag of Ukraine.svg NTU (TNU)
Vendi Palace of Sports (Pallati i Sporteve), Kiev, Ukrainë
Fitues Holanda Holanda , Ralf Mackenbach - Click Clack.
Sistemi votues
Ç'do votues nga ç'do shtet i cili do votoj përmes telefonit apo mesazheve do ti llogaritet 50 % që do me thënë nga votat e ç'do votuesi çdo shtet do i jep nga 1 deri në 12 pikë. Për dallim nga vitet tjera këtë vit 50 % e pikëve jep televotimi dhe 50 % juria.
Vendet e kthyera Suedia Suedia
Vendet e larguara Bullgaria Bullgaria
Greqia Greqia
Lituania Lituania
Pa pikë Ç'do shtet merr 12 pikë në fillim të votimit
Akti i hapjes Vallëzim me performancë nga Karina Rudnycka edhe Yuriy Kuzynsky
Festivali Europian I Këngës Për Fëmijë
◄2008        2010►
Laura Omloop Pjesëmarrësja nga Belgjika, Vendi i 4-rt me 113 Pikë
Mimmi Sandén Nga Suedia, vendi i 6-të me 68 Pikë

Ketë vit do të ketë 13 hyrje. Shteti i parë që zgjodhi këngën ishte Rusia. Me 30 maj Rusia zgjodhi këngëtaren Ekaterina Ryabova e cila do performojë këngën e saj Princi i Vogël. Armenia zgjodhi këngëtaren Laura Hayrapetyan me këngën Barcelona që flet për ekipin e Barcelonës.

Ukraina, zgjodhi këngëtarin me fame Andranik Alexanyan.

Fitues i këtijë festivalit të fundit ishte Ralf Mackenbach nga Holanda. Holanda këtë vit mori 3 herë nga 12 pikë me gjithsej 121 pikë. Holanda Rezultatet më të mira i kishte në vitin 2005 me vendin e 7-të ndërsa në vitin 2008 Holanda mori vendin e 13-të nga 15-të gjithsej. Vendin e dytë e përgëzuan dy shtete me pikë të njejta Rusia dhe Armenia me 116 Pikë. Në Tabelën në Transmetim LIVE Rusia mori vendin e 2-të dhe Armenia të 3-tin. Rusia fitoi një-herësh Eurovizionin Për Fëmijë në vitin 2006 ndërsa Armenia mori në Vitin 2007 Vendin e 2-të dhe vetëm për një pikë larg Fitores. Pikët që Rusia dhe Armenia të fitonin ishte 5. Vendin e 4-rt e mori Laura Omloop nga Belgjika. E Vecanta e Belgjikës ishte Yodelo. Belgjika u favorizua për një kohë të gjatë por mori vendin e 4-të me 113 Pikë Gjithsej. Vendin e 5-të e mori Ukraina me këngëtarin Andanik nga Kievi. Ukraina mori gjithsej 89 Pikë dhe 1 12 Pikësh nga Armenia. Vendin e Fundit këtë vit e mori Rumania me Iona Bianca me këngën Fuqia është në Duart e Tua. Rumania mori vetëm 17 Pikë.

Vendet e larguaraRedakto

Greqia Greqia Në këtë vit vendosi të largohet nga festivali sepse teleshikuesit vendosën kështu.
Lituania Lituania Gjithashtu me financat e televizionit Lituania vendosi të largohej.
Bullgaria Bullgaria vendosi të largohet ngaqë mori vetëm 3 pikë (15+3) në festivalin e kaluar dhe vendin e fundit.

Vendet e kthyeraRedakto

Suedia Suedia vendosi të kthehej ne festival ngaqë u largua vitin e kaluar.

VotimiRedakto

Këtë vit në JESC votimi do të jetë random. Sipas performancës së shtetit ashtu edhe votimi do të bëhet. Suedia do jetë shteti i parë që do votojë.

Nr. Shteti Prezantuesi
1   Suedia Elise Mattisson
2   Rusia Philip Nazurov
3   Armenia Razmik Aghajanyan
4   Rumania Iulia Ciobanu
5   Serbia Nevena Bozovic
6   Gjeorgjia Ana Davitaia
7   Holanda Marissa
8   Qipro Yorgos Ioannides
9   Malta Daniel Testa
10   Ukraina Mairetta
11   Belgjika Oliver
12   Bjellorusia Arina Aleshkevich
13   Maqedonia e Veriut Jovana Krstevska

KomentatorëtRedakto

Nr. Shteti Komentatorë
1   Suedia Johanna Karlsson
2   Rusia Olga Shelest
3   Armenia Gohar Gasparyan (Jerevan)
4   Rumania Ioana Isopescu & Alexandru Nagy (Bukuresht)
5   Serbia Dragoljub Ilic
6   Gjeorgjia Sophia Avtunashvilli
7   Holanda Sipke Jan Bousema
8   Qipro Kiriakos Pastidis
9   Malta Valerie Vella
10   Ukraina Mariya Orlova
11   Belgjika Ben Roelands & Kriestien Maes
12   Bjellorusia Denis Kuryan
13   Maqedonia e Veriut Dime Dimitrovski (Shkup)

Aktivitet në KievRedakto

Pjesëmarrësit do qëndrojnë në Kiev për më shumë se 2 Javë. Datat e Eurovizionit Për Fëmijë 2009 janë caktuar në shtatorë të këtijë viti më 21 nëntor.

ProvatRedakto

Pjesëmarrësit e Festivalit Evropian të Këngës për Fëmijë 2009 në Kiev të Ukrainës mbërritën në Kiev më 16 nëntor 2009. Provat e para do fillojnë nga data 17 nëntor 2009Palace of Sports (Pallati i Sporteve) në Kiev.

SkenaRedakto

Këtë vit Bashkimi Evropian i Radio-Televizioneve vendosi që të mos të harxhojnë para në skenën e Festivalit Evropian të Këngës Për Fëmijë 2009. Skena për herë të parë u shfaq në tetor 2009. Pallati i Sporteve në Kiev mund të mbaj më shumë se 100.000 njerëz. Skena e Eurovizionit 2009 për Fëmijë do njihet si skena TOP 5 më të mëdha në Eurovizionin Për Fëmijë.

Gjithashtu skena do jetë e ngjajshme në një mënyrë me Skenën e Festivalit Evropian të Këngës 2009 i cili u mbajt në MoskëRusisë gjatë muajit maj.

Redakto

Llogo këtë Vit në FEPF do jetë "Tree Of Life" (Pema e jetës). Idea ishta nga Maria Primachenko, një artiste popullore në Ukrainë.

PjesëmarrësitRedakto

Këtë vit në FKEP do marrin pjesë 13 Shtete. Nga vitet tjera ky është viti me numër më të vogël të pjesëmarrësve. "Running Order" që do thotë ndarja e Shteteve sipas numrit u bë publik më 13 tetor 2009.

Shteti i parë do performojë Suedia. Festivali këtë vit ka qenë një dështim jo shumë i kënaqëm nga ana politike. Tre shtete u larguan dhe një u kthye. Ndërsa në 2004 ishin 18 pjesëmarrës, 2007 - 17, 2003 - 16, etj. Në vitin 2008 ishte një dështim i parë pas Ukrainës.


Numri Shteti
Televizioni Transmetues
Gjuha Këngëtari Kënga Kënga në Shqip Vendi Pikët
1   Suedia
TV4
Suedeze Mimmi Sandén Du Ti 6 68
2   Rusia
RTR
Ruse Ekaterina Ryabova Malenkiy prints Princi i Vogël 3 116
3   Armenia
ARMTV
Armene Luara Hayrapetyan Barcelona Barcelona 2 116
4   Rumania
TVR
Rumune Ioana Bianca Anuţa Ai puterea în mâna ta Fuqia është në duart e tua 13 19
5   Serbia
RTS
Serbe Ništa lično Onaj pravi E duhura 10 34
6   Gjeorgjia
GPB
Gjeorgjiane Princesses Lurji prinveli Zogu Blu 7 68
7   Holanda
AVRO
Holandeze
Angleze
Ralf Mackenbach Click Clack Klik Klak 1 121
8   Qipro
CyBC
Greke Rafaella Kosta Thalassa, ilios, aeras, fotia Deti, dielli, ajri, zjarri 11 32
9   Malta
PBS
Angleze Francesca & Mikaela Double Trouble Dyzinë problemesh 8 55
10   Ukraina(Organizatorë)
NTU
Ukrainase Andranik Alexanyan Tri topoli, tri surmy Tre Polarë, tre trumpeta 5 89
11   Belgjika
VRT
Holandeze Laura Omloop Zo verliefd Në dashuri 4 113
12   Bjellorusia
BTRC
Ruse Yuriy Demidovich Volshebniy krolik Lepuri magjik 9 48
13   Maqedonia e Veriut
MKRTV
Maqedone Sara Markovska Za ljubovta Për dashurinë 12 31

Tabela e RezultateveRedakto

Shtetet
Total   Suedia   Rusia   Armenia   Rumania   Serbia   Gjeorgjia   Holanda   Qipro   Malta   Ukraina   Belgjika   Bjellorusia   Maqedonia e Veriut
  Suedia 68 4 5 2 5 3 6 2 5 4 7 5 8
  Rusia 116 6 10 8 10 7 7 10 7 12 8 12 7
  Armenia 116 10 12 6 7 12 10 12 6 10 10 8 1
  Rumania 19 1 0 0 0 0 1 0 2 0 0 0 3
  Serbia 34 2 1 3 3 2 0 3 0 3 0 1 4
  Gjeorgjia 68 3 5 6 7 1 4 7 10 6 5 2 0
  Holanda 121 12 8 8 12 8 8 8 8 8 12 7 10
  Qipro 32 7 3 2 1 0 1 0 1 0 2 3 0
  Malta 55 0 2 4 4 4 4 8 4 1 6 4 2
  Ukraina 89 4 7 12 10 2 10 5 5 4 3 10 5
  Belgjika 113 8 10 7 5 12 6 12 6 12 5 6 12
  Bjellorusia 48 0 6 1 3 0 5 3 1 0 7 4 6
  Maqedonia e Veriut 31 5 0 0 0 5 0 2 0 3 2 1 0
Këtë vit morën pjesë gjithsej 13 Shtete.

12 PikëtRedakto

Këtu janë të mbledhura të gjithë 12 pikët në natën finale në Eurovizionin Për Fëmijë 2009 në Ukrainë.

N. Shteti Pjesmarrës Shteti Votues
4   Belgjika   Maqedonia e Veriut,   Malta,   Holanda,   Serbia
3   Holanda   Belgjika,   Rumania,   Suedia
  Armenia   Qipro,   Gjeorgjia,   Rusia
2   Rusia   Bjellorusia,   Ukraina
1   Ukraina   Armenia

ReferimetRedakto