Për fëmijët shiko Festivali Evropian i Këngës Për Fëmijë 2009

Festivali Evropian i Këngës 2009 ose Eurovizioni 2009 ishte edicioni i 54-të me radhë dhe u mbajt me 12 maj (gjysmëfinalja e parë), 14 maj (gjysmëfinalja e dytë)[1] dhe 16 maj të vitit 2009 (finalja) në Moskë, Rusi[2]. Rusia fiton të drejtën për ta drejtuar Festivali Evropian të Këngës 2009 pasi korri fitore edicionin e kaluar që u mbajt në Beograd, Serbi dhe ku Rusia u përfaqësua nga Dima Bilan cili këndojë këngën Belive.[3] Andaj ky edicion i Festivalit Evropian të Këngës për herë të parë mbahet në Rusi.

Festivali Evropian i Këngës 2009

Gjysmëfinalja e parë 12 maj 2009
Gjysmëfinalja e dytë 14 maj 2009
Finalja 16 maj 2009
Prezantues(it) Gjysëm-Finale :
Natalia Vodianova
Andrey Malahov
Finale:
Ivan Urgant
Alsou
Kryetari Andrey Boltenko
Televizioni transmetues Rusia C1R
Vendi Olympic Indoor Arena, Stadiumi Olimpik në Moskë, Rusi.
Kënga fituese Norvegjia Norvegjia
Alexander Rybak-Fairytale.
Sistemi votues
Ç'do shtet votoi këngët e preferuara nga 1-12 pikë. 12 pikë për këngën e preferuar dhe më të votuar. 40 shtete votuan në anë të publikut ndërsa 2 shtete votuan vetëm me juri. Njëra nga këto shtete ishte Shqipëria dhe Norvegjia. Shumë shtete votuan 50%50 por edhe shumica me 100% publik.
Shqipëria
Shqipëria zgjodhi hyrjen nga Festivali i 47-të i Këngës në RTSH, të cilën e fitoi Kejsi Tola me këngën Më merr në ëndërr, kënga u përkthye në 18 mars, 2009Gjuhën angleze, kënga mori titullin Carry me in your dreams. Shqipëria përfundoi rezutate të mira në gjysëm-finale duke dalur e 7-ta me 73 pikë. Në finalen e madhe Shqipëria mori vendin e 17-të me 48 pikë. Numri i shteteve që votuan Shqipërinë në Finale ishin gjithesj 10.
Numri i pjesëmarrësve 42
Vendet debutuese Asnjë
Vendet e kthyera Sllovakia Sllovakia
Vendet e larguara San Marino San Marino
Gjeorgjia Gjeorgjia
Pa pikë Republika Çeke Republika Çeke
Akti ndërkohor Ensembli Alexandrov, t.A.T.u , Ensembli Igor Moiseyev, Vallëzime Folk nga tradita të ndryshme, Fruerza Bruta.
Festivali Evropian i Këngës 2009
◄2008        2010►

Nga ndryshimet e fundit është dëgjuar se sistemi votues është ndërruar. Me rastin e një takimi u vendos që juria të jetë pjesëmarrëse në votim. Saj përket konkursit deri më tani pjesëmarrjen e kanë konfirmuar 42 shtete, përderisa Republika e Kosovës ka publikuar interesimin për pjesëmarrje në Festivali Evropian të Këngës 2009 dhe nuk është pranuar, Sllovakia është shtet i cili ka shprehur një interesim për rikthim në këtë festival, gjë që e ka arritur. Kurse të tërhequr konsiderohen San Marino dhe Gjeorgjia.

Vendi Redakto

Konkursi Evropian u mbajt në Rusi, më saktësisht në arenën: Olympic Indoor Arena në Moskë.

Vladimir Putin , Kryeministër i Rusisë u shpreh se Festivali Evropian i Këngës 2009 do të mbahej në Moskë, gjithashtu European Broadcasting Union (EBU) ka konfirmuar lajmin,[4][4][5][6] por ky u bë edhe një pjesë e propozimit nga ana e televizionit publik Rus - C1R (Channel One Russia) që konkursi të mbahet në Stadiumin Olimpik[4] në Moskë[4][7]

Të premten më 30 janar u hodh shorti se cili shtet i takon cilës gjysmëfinale. Përcaktimi u bë sipas sistemit të vitit të kaluar. Sipas konkursit të kaluar, Festivali Evropian i Këngës 2008, sistemi i shpërndarjes së shteteve nëpër gjysmëfinale është bërë sipas ndarjes së shteteve nëpër 6 grupime në bazë të shtrirjes së shteteve. Kjo është bërë për arsye që të pengoheshin shtetet që votonin njëra-tjetrën. Kështu ndaheshin ato shtete dhe vetëm shtetet pjesëmarrëse kishin të drejtën e votimit. Ndarja e shteteve do bëhet nga ´´Katërshja e Madhe´´ Britania e Madhe, Spanja, Franca, Gjermania, dhe shteti zotërues Rusia.

Pamja vizuale Redakto

Në ditën kur u bë ndarja e shteteve, se cili shtet i takoj cilës gjysmëfinale u prezantua edhe Logoja (Stema) e Festivalit Evropian të Këngës 2009. Stema është bazuar në Zogun e Fantazisë e cila përmban të gjitha ngjyrat. Kjo është hera e parë që këtë vit s'kishte këtë parulla qysh nga viti 2001 ku ky Festival u mbajt në Kopenhagë të Danimarkës. John Casey ishte dizajnuesi i skenes së Eurovisionit 2009 në Rusi. Ai shumë herë kishte punua me ruset duke bërë dizajne për skenat Ruse. Ai ishte edhe dizajnuesi i skenes së Eurovisionit 1997 që u mbajt ne Dublin, Irlandë.

Formati Redakto

Diskutimi për formatin e Eurovizionit 2009 mori vend në Athinë në qershor të vitit 2008. Aty u propozua që shtetet që deri më tani u konsideruan si Katërshja e madhe apo (Big Four) që përbëjnë: Mbretërinë e Bashkuar, Gjermaninë, Spanjën dhe Francën e të cilat deri më tani posedonin të drejtën automatike të futjes direkt në finale, të humbin të drejtën e kualifikimit për në finalen e Evrovizionit 2009.[8] Sido që të jetë Katërshja e madhe do vazhdon të jetë pjesë automatikale e Finalës 2009.[9]

Votimi Redakto

50% Juria dhe 50% Televotuesit. Duke iu përgjigjur disa televizioneve publike EBU konfirmoj që sistemi votues i vitit 2009 do të ndryshonte. Është konfirmuar se në Finale Fituesi do të zgjidhej duke kombinuar 50% të televotuesve dhe 50% të jurisë.[10] Ndryshim ka pësuar edhe votimi i kualifikuesve nga gjysmëfinalistët. Metoda e përzgjedhjes së kualifikuesve nga gjysmëfinalet ishte jetë kryesisht e njëjtë me sistemin e vitit të kaluar. 9 Shtete u zgjodhën në bazë të televotuesve kurse shteti i dhjetë do vijë nga Juria.[11] Gjatë përfundimit të mbrëmjës, shtetet dhanë votat e tyre radhazi në këtë mënyrë:

Nr. Shteti Nr. Shteti
1   Spanja 22   Sllovakia
2   Belgjika 23   Greqia
3   Bjellorusia 24   Bosnja dhe Hercegovina
4   Malta 25   Ukraina
5   Gjermania 26   Turqia
6   Republika Çeke 27   Shqipëria
7   Suedia 28   Serbia
8   Islanda 29   Qipro
9   Franca 30   Polonia
10   Izraeli 31   Holanda
11   Rusia 32   Estonia
12   Letonia 33   Kroacia
13   Mali i zi 34   Portugalia
14   Andorra 35   Romania
15   Finlanda 36   Irlanda
16   Zvicra 37   Danimarka
17   Norvegjia 38   Moldavia
18   Bullgaria 39   Sllovenia
19   Lituania 40   Armenia
20   Britania e Madhe 41   Hungaria
21   Maqedonia 42   Azerbajxhani

Ndarja e shteteve sipas shtrirjes Redakto

Pot 1 Pot 2 Pot 3
Pot 4 Pot 5 Pot 6

Shtetet pjesëmarrëse Redakto

 
Ndarja apo klasifikimi i shteteve sipas shtrirjes u bë kështu; Shtetet dhe flamujtë e Europës të paraqitur në hartë.

Numri i shteteve të cilat e kanë bërë konfirmimin e tyre që do marrin pjesë në Festivalin Europian të Këngës 2009 është 42. Sllovakia është shtet i cili ka konfirmuar rikthimin e saj pas 11 viteve të terhequr, kurse Gjeorgjia pasi një herë ka konstatuar tërheqjen e saj nga Festivali Europian për shkak të konfliktit dhe luftës së Osetisë 2008 në pjesën veriore të Gjeorgjisë në menyre qe te nderpresë të gjitha marrvdheniet politike me ketë shtet ajo u inspirua për rikthim pas fitores së tyre në Festivalin Europian të Këngës për Fëmijë 2008 ku nga Rusia mori 12 pikë (pikët maksimale).Por, pasi që bëri përzgjedhjen e saj me Stefane & 3G with "We Don't Wanna Put In" EBU njoftoj Gjeorgjinë se kënga ishte e papranueshme ngase texti ishte shkruar në atë mënyrë që mund ta ngacmonte kryeministrin Rus Vladimir Putin. Gjeorgjia pati dy rrugë ose të ndryshonte këngën dhe përzgjedhjen ose të mos merrte fare pjesë në Eurovisionin 2009. Gjeorgjia zgjodhi terheqjen e saj. Këto janë shtetet e konfirmuara të cilat duhët të kalojnë nëpër gjysmëfinale.

San Marino konfirmoj tërhiqjen e saj nga Festivali duke u arsyetuar se vitin e kaluar edhe ndonse për herë të parë mirrnin pjesë, në gjysmëfinale mbeten me rezultate mjaftë të këqija duke u renditur në vendin e fundit me vetëm 5 pikë. Kurse më vonë San Marino konstatoj edhe se kushtet financiale mjaftë të dobëta nuk i mundësuan pjesëmarrjen e tyre.

Rezultatet Redakto

Gjysmëfinalja e parë Redakto

Shtetet në vazhdim i përkasin Gjysmë-Finales së parë. Me 30 janar 2009 u bë ndarja e shteteve nëpër Gjysmë-Finale kurse me 16 mars 2009 u bë radhitja e shteteve nëpër poozicioneve përmes sistemit të shortit.

Gjysmë-Finalja e parë Redakto

 • U mbajt më 12 maj 2009.
 • Nëntë shtetet më të votuara fituan të drejtën e hyrjes në Finale.
 • Juria përzgjodhi se cili do të ishte shteti i dhjetë që do të hynte në Finale.
 • Në këtë Gjysmë-Finale nga katërshja e madhe votuan vetëm Britania e Madhe, Gjermania dhe Spanja.
Nr. Shteti Gjuha Këngëtari/ja Kënga Përkthimi në shqip Vendi Pikët
1   Mali i Zi Angleze[12][13][14] Andrea Demirovic[12][13][14] "Just Get Out of My Life"[12][13][14] Vetëm ik nga jeta ime 11 44
2   Republika Çeke Angleze Gispy.cz[15][16] "Aven Romale" Eja në Gipsies 18 0
3   Belgjika Angleze Patrick Ouchène[17][18][19] "Copycat"[18][19] Mace kopjuese 17 1
4   Bjellorusia Angleze[20] Petr Elfimov[20][21] "Eyes that never lie"[20][21] Sytë që kurrë nuk gënjejnë 13 25
5   Suedia Angleze
Frënge
Malena Ernman "La Voix" Zëri 4 105
6   Armenia Angleze
Armene[22][23]
Inga & Anush[22][24] "Nor Par " [22][24] Vallëzim i ri (Jan Jan) 5 99
7   Andorra Angleze
Katalane[25][26]
Susanne Georgi[27][28] "La teva decisió"[27][28] Vëndimi yt 15 8
8   Zvicra Angleze Lovebugs[29][30] "The Highest Heights" Më e larta prej të lartave 14 15
9   Turqia Angleze[31] Hadise Açikgöz[32][33][34] "Düm Tek Tek"[35][36] - 2 172
10   Izraeli Angleze
Hebraike
Arabe[37]
Noa dhe Mira Awad[38][39] "There must be another way Duhët të jetë një rrugë tjetër 7 75
11   Bullgaria Angleze Krassimir Avramov[40] "Illusion"[40] Iluzion 16 7
12   Islanda Angleze [41][42][43] Jóhanna Guðrún Jónsdóttir[41][42][43] "Is It True ?" [41][42][43] A është e vërtetë ? 1 174
13   Maqedonia e Veriut Maqedone Next Time "Nešto što kje ostane" Diqka që do të mbetët 10 45
14   Rumania Angleze[44][45] Elena Gheorghe[44][45] "The Balkan girls"[44][45] Vashat e Ballkanit 9 67
15   Finlanda Angleze[46][47][48] Waldo´s People[46][47][48] "Lose Control"[46][47][48] Humb Kontrollin 12 42
16   Portugalia Portugeze[49] Flor-de-Lis "Todas as ruas do amor" Të gjitha rrugët e dashurisë 8 70
17   Malta Angleze[50][51] Chiara[50][51] "What If We"[50][51] Çka nëse ne 6 86
18   Bosnja dhe Hercegovina Boshnjake[52] Regina[53][54] "Bistra Voda"[53][54] Ujë i kthjellët 3 125

Gjysmëfinalja e dytë Redakto

 • U mbajt me 14 maj 2009.
 • Nëntë shtetet më të votuara fituan të drejtën e hyrjes në Finale.
 • Juria përzgjodhi se cili do të ishte shteti i dhjetë që do të hynte në Finale.
 • Në këtë Gjysmë-Finale votuan vetëm Franca dhe Rusia.
Nr. Shteti Gjuha Artisti Kënga Përkthimi në shqip Vendi Pikët
1   Kroacia Kroate Igor Cukrov feat. Andrea "Liepa Tena" Tena e bukur 13 33
2   Irlanda Angleze Sinéad Mulvey dhe Black Daisy "Et Cetera" E të tjera (etj.) 11 52
3   Letonia Ruse Intars Busulis "Probka" Bllokim trafiku 19 7
4   Serbia Serbe[55][56][57] Marko Kon dhe Milan Nikolić "Cipela" Këpucet 10 60
5   Polonia Angleze[58][59][60] Lidia Kopania[58][59][60] "I Don't Wanna Leave"[58][59][60] Nuk dua të lë 12 43
6   Norvegjia Angleze Alexander Rybak "Fairytale" Përrallë 1 201
7   Qipro Angleze[61] Christina Metaxa[62][63] "Firefly"[62][63] Xixellonjë 14 32
8   Sllovakia Sllovake[64] Kamil Mikulčík dhe Nela Pocisková "Leť tmou" Fluturim nëpër terr 18 8
9   Danimarka Angleze[65][66] Niels Brinck[65][66] "Believe Again"[65][66] Beso përsëri 8 69
10   Sllovenia Angleze[67][68][69] Quartissimo feat. Martina majerle[67][68][69] "Love Symphony"[67][68][69] Simfonia e Dashurisë 16 14
11   Hungaria Angleze Zoli Ádok "Dance With Me" Vallëzo me mua 15 16
12   Azerbajxhani Angleze[70] AySel dhe Arash[71][72] "Always"[73][74] Gjithmonë 2 180
13   Greqia Angleze[75] Sakis Rouvas[76][77] "This is our night" Kjo është nata jonë 4 110
14   Lituania Angleze
Ruse[78][79][80]
Sasha Son[78][79][80] "Love"[78][79][80] Dashuria 9 66
15   Moldavia Angleze
Rumune[81][82][83]
"Nelly Ciobanu[81][82][83] Hora din Moldova"[81][82][83] Vallja e Moldavisë 5 106
16   Shqipëria Angleze[84] Kejsi Tola[85][86] "Carry me in your dreams"[85][86] Më merr në ëndërr 7 73
17   Ukraina Angleze Svetlana Loboda "Be My Valentine!" (Anti-Crisis Girl) Bëhu dashuria ime 6 80
18   Estonia Estoneze Urban Symphony "Rändajad" Shtegtuesi 3 115
19   Holanda Angleze[87][88][89] De Toppers[90][91] "Shine"[87][88][89] Shkëlqej 17 11

Finalja Redakto

Finalja u mbajt me 16 maj 2009.

 • Katërshja e madhe: Britania e Madhe, Gjermania, Franca dhe Spanja u kualifikuan automatikisht ne Finale.
 • Shteti organizues, Rusia.
 • Nëntë shtetet që fituan më së shumti vota në Gjysmë-Finalen e parë.
 • Nëntë shtetet që fituan më së shumti vota në Gjysmë-Finalen e dytë.
 • Përzgjedhja e Jurisë nga të dy Gjysmë-Finalet.
Nr. Shteti Gjuha Artisti Kënga Domëthënia në Shqip Vendi Pikët
1   Lituania Angleze[78][79][80] Sasha Son[78][79][80] "Love"[78][79][80] Dashuria 23 23
2   Izraeli Angleze,
Arabe dhe
Hebraike
[37]
Noa dhe Mira Awad[38][39] "There must be another way Duhët të jetë një rrugë tjetër 16 53
3   Franca Frënge[92] Patricia Kaas[93][94] "Et s'il fallait le faire"[95][96] Dhe nëse ka qenë për tu arritur 8 107
4   Suedia Frënge
Angleze
Malena Ernman "La Voix" Zëri 21 33
5   Kroacia Kroate Igor Cukrov feat. Andrea "Liepa Tena" Tena e bukur 18 45
6   Portugalia Portugeze[49] Flor-de-Lis "Todas as ruas do amor" Të gjitha rrugët e dashurisë 15 57
7   Islanda Angleze[41][42][43] Jóhanna Guðrún Jónsdóttir[41][42][43] "Is It True ?" [41][42][43] A është e vërtetë ? 2 218
8   Greqia Angleze[75] Sakis Rouvas[76][77] "This is our night" Kjo është nata jonë 7 120
9   Armenia Angleze
Armene
[22][23]
Inga & Anush[22][24] "Nor Par " [22][24] Vallëzim i ri (Jan Jan) 10 92
10   Rusia Ruse
Ukrainase
Anastasiya Prykhodko "Mamo" Nënë 11 91
11   Azerbajxhani Angleze[70] AySel & Arash[71][72] "Always"[73][74] Gjithmonë 3 207
12   Bosnja dhe Hercegovina Boshnjake[52] Regina[53][54] "Bistra Voda"[53][54] Ujë i pastër 9 106
13   Moldavia Rumune[81][82][83] "Nelly Ciobanu[81][82][83] Hora din Moldova"[81][82][83] Vallja e Moldavisë 14 69
14   Malta Angleze[50][51] Chiara[50][51] "What If We"[50][51] Çka nëse ne? 22 31
15   Estonia Estoneze Urban Symphony "Rändajad" Shtegtuesi 6 129
16   Danimarka Angleze[65][66] Niels Brinck[65][66] "Believe Again"[65][66] Beso përsëri 13 74
17   Gjermania Angleze[97] "Alex Swings Oscar Sings"[98] "Miss Kiss Kiss Bang"[98] Zonja puthje puthje bang 20 35
18   Turqia Angleze[31] Hadise Açikgöz[32][33][34] "Düm Tek Tek"[35][36] - 4 177
19   Shqipëria Angleze[84] Kejsi Tola[85][86] "Carry me in your dreams"[85][86] Më merr në ëndërr 17 48
20   Norvegjia Angleze Alexander Rybak "Fairytale" Përralla 1 387
21   Ukraina Angleze Svetlana Loboda "Be My Valentine!" Bëhu dashuria ime 12 76
22   Rumania Angleze[44][45] Elena Gheorghe[44][45] "The Balkan girls"[44][45] Vashat e Ballkanit 19 40
23   Britania e Madhe Angleze Jade Ewen[99][100][101] "My Time"[102] Koha ime 5 173
24   Finlanda Angleze[46][47][48] Waldo´s People[46][47][48] "Lose Control"[46][47][48] Humb Kontrollin 25 22
25   Spanja Angleze
Spanjolle
Soraya Arnelas "La noche es para mí" Kjo natë është për mua 23 23

Kalendari Redakto

Këtu është i paraqitur kalendari i cili saktësisht ju informon për datat që patën ndodhi saj perket EBU-së.

dhjetor 2008 Redakto

 • 19-21 dhjetor - Ditët e përzgjedhjes së përfaqësueses së Shqipërisë.
 • 30-31 dhjetor - Ditët e përzgjedhjes së përfaqësueses së Turqisë.

janar 2009 Redakto

 • 10-31 janar - Ditët e përzgjedhjes së përfaqësueses së Britanisë së Madhe.
 • 12 janar - Dita e përzgjedhjes së artistit në mënyrë interno në Bosnje dhe Hercegovinë.
 • 17 janar - Dita e përzgjedhjes së artistit në mënyrë interno në Azerbajxhan.
 • 19 janar - Dita e përzgjedhjes së artistit në Zvicër dhe Bjellorusi.
 • 23 janar - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Malit të zi.
 • 30 janar - Dita e ndarjes së shteteve nëpër Gjysmë-Finale nga EBU-ja.
 • 31 janar - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Rumanisë, Danimarkës, Finlandës dhe Britanisë së Madhe.

shkurt 2009 Redakto

 • 1 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Sllovenisë dhe Holandës.
 • 3 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Hungarisë.
 • 4 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Andorrës.
 • 7 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Maltës dhe Qipros.
 • 9 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Gjermanisë në menyrë interene.
 • 10 shkurt - Kátya Tompos, mohoj të mundesinë për përfaqesim të Hungarisë andaj Hungaria do të zgjedh një artist të ri.
 • 14 shkurt - Dita e përzgjedhjes përfaqësueses së Armenisë, Polonisë, Moldavisë, Islandës dhe Lituanisë.
 • 18 shkurt - Dita e përzgjedhjes së këngës e cila do përfaqeson Greqinë.
 • 20 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses këngës së Irlandës.
 • 21 shkurt - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Bullgarisë, Maqedonisë, Norvegjisë dhe Gjermanisë.
 • 28 shkurt - Dita e përzgjedhjes përfaqësueses së Portugalisë, Kroacisë dhe Letonisë.

mars Redakto

 • 1 mars - Dita e prezantimit të këngës së Bosnje dhe Hercegovinës.
 • 2 mars - Dita e prezantimit të përfaqësueses së Izraelit.
 • 7 mars - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Rusisë, Estonisë dhe Spanjës.
 • 8 mars - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Serbisë, Sllovakisë dhe Ukrainës.
 • 14 mars - Dita e përzgjedhjes së përfaqësueses së Suedisë.
 • 16-17 - Ditët e takimit mes EBU-së dhe delegacioneve përfaqësueses në Evrovizionin 2009.
 • 21 mars - Dita e prezantimit të përfaqesuesës së Republikës së Çekisë.

prill Redakto

 • Të gjitha shtetet pjesëmarrëse do paraqesin numrin e tyre ne radhitje.

maj Redakto

 • 2 maj - Qendra për shtyp dhe media hapet ne Moskë.
 • 12 maj - Gjysmëfinalja e parë.
 • 14 maj - Gjysmëfinalja e dytë.
 • 16 maj - Finalja e madhe.
 • 17 maj - Të gjitha shtetet dhe delegacionet kthehen në shtëpi kurse shteti fitues bën turne nëpër Europë.

Referime Redakto

 1. ^ Murray, Gavin. "Eurovision 2009: Provisional dates announced". ESCToday. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 2. ^ "Russia hails Eurovision success as 'another triumph'". Yahoo! News. Arkivuar nga origjinali më 28 maj 2008. Marrë më 15 dhjetor 2008. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ "Russia hails Eurovision success as 'another triumph'". Yahoo! News. 2008-05-25. Arkivuar nga origjinali më 28 maj 2008. Marrë më 2008-05-25. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ a b c d Bakker, Sietse. "Moscow accepted as 2009 Host City!". EBU. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 5. ^ Hondal, Víctor (2008-07-21). "Prime Minister clears doubts up, Putin: "Eurovision will be held in Moscow"". ESCToday. Marrë më 2008-07-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 6. ^ "Eurovision Venue". ESCKaz.com. 2008-09-21. Marrë më 2008-11-11. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 7. ^ Hondal, Víctor. "Prime Minister clears doubts up, Putin: "Eurovision will be held in Moscow"". ESCToday. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 8. ^ Murray, Gavin (2008-05-28). "Big 4 (France; Germany; Spain; United Kingdom): May lose automatic place in Eurovision final". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 13 mars 2012. Marrë më 2008-05-28. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 9. ^ Viniker, Barry (2008-09-14). "Eurovision 'Big Four' final spots confirmed". ESCToday. Marrë më 2008-09-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 10. ^ Viniker, Barry (2008-12-08). "EBU confirms 50/50 vote for Eurovision ontest". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 11 dhjetor 2008. Marrë më 2008-12-08. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 11. ^ Bakker, Sieste (2008-09-14). "Televoting/jury mix in 2009 Final voting". Eurovision.tv. Marrë më 2008-09-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 12. ^ a b c "EUROSONG 2009". RTCG. 2009-01-23. Arkivuar nga origjinali më 9 mars 2009. Marrë më 2009-01-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 13. ^ a b c Klier, Marcus (2009-01-23). "Montenegro: Andrea Demirovic to Eurovision". ESCToday. Marrë më 2009-01-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 14. ^ a b c van Tongeren, Mario (2009-01-23). "Montenegro: Andrea Demirovic to Moscow!". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 6 shkurt 2010. Marrë më 2009-01-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 15. ^ Fisher, Luke (2009-01-30). "Czech Republic: Gipsy.cz to represent Czechs in Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 16 prill 2009. Marrë më 2009-01-30. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 16. ^ Siim, Jarmo (2009-01-30). "Gipzy.cz competing for Czech Republic". EBU. Marrë më 2009-01-30. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 17. ^ Costa, Nelson (2009-02-16). "Patrick Ouchene to Moscow". "Oikotimes". Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2010. Marrë më 2009-02-16. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 18. ^ a b Siim, Jarmo (2009-02-17). "'Elvis' turned out to be Patrick Ouchène". EBU. Marrë më 2009-02-17. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 19. ^ a b Viniker, Barry (2009-02-17). "Belgium: Copy Cat to Eurovision". ESCToday. Marrë më 2009-02-17. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 20. ^ a b c Klier, Marcus (2009-01-19). "Petr Elfimov To Moscow With Eyes That Never Lie". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 20 dhjetor 2015. Marrë më 2009-01-19. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 21. ^ a b Siim, Jarmo (2009-01-19). "Belarus decided: Petr Yelfimov to Moscow!". eurovision.tv. Marrë më 2009-01-19. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 22. ^ a b c d e f Klier, Marcus (2009-02-14). "Armenia: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 23. ^ a b Brey, Marco (2009-02-14). "Armenia decided - Inga & Anush to Moscow". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 24. ^ a b c d Wells, Simon (2009-02-14). "Arshakyan sisters to represent Armenia". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 18 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 25. ^ "Eurovision 2009 entry in Catalan, says local newspaper". Oikotimes. 2008-12-07. Arkivuar nga origjinali më 16 dhjetor 2008. Marrë më 2008-12-07. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 26. ^ Hondal, Víctor (2008-12-07). "Andorra: Back to its origins". ESCToday. Marrë më 2008-12-07. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 27. ^ a b Klier, Marcus (2009-02-04). "Andorra: Susanne Georgi to Eurovision". ESCToday. Marrë më 2009-02-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 28. ^ a b Costa, Nelson (2009-02-04). "Andorra: Susanne Georgi to Moscow!". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 7 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 29. ^ Fisher, Luke (2009-01-19). "Lovebugs to represent Switzerland". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2009. Marrë më 2009-01-19. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 30. ^ Schacht, Andreas (2009-01-19). "Lovebugs for Switzerland!". EBU. Marrë më 2009-01-19. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 31. ^ a b Yalcinkaya, Hakan (2008-12-06). "Turkey : Three songs are ready to be submitted to TRT". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 9 dhjetor 2008. Marrë më 2008-12-06. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 32. ^ a b Yalcinkaya, Hakan (2008-10-22). "Hadise for Turkey 2009". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 23 tetor 2008. Marrë më 2008-10-22. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 33. ^ a b Fisher, Luke (2008-10-22). "Hadise to sing in Moscow!". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 16 dhjetor 2008. Marrë më 2008-10-22. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 34. ^ a b "Hadise to Moscow 2009". Eurovision-Turkey. 2008-10-21. Arkivuar nga origjinali më 9 mars 2012. Marrë më 2008-10-22. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 35. ^ a b Ni, Danny (2008-12-31). "Song Chosen for Moscow!". ESCTime. Marrë më 2009-01-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 36. ^ a b Murray, Gavin (2009-01-01). "Turkey: It's Hadise with Düm Tek Tek". Arkivuar nga origjinali më 1 janar 2009. Marrë më 2009-01-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 37. ^ a b Wells, Simon (2009-01-15). "Noa speaks out over controversial ESC duet". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 27 shkurt 2009. Marrë më 2009-01-15. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 38. ^ a b Barak, Itamar (2009-01-11). "Israel: Noa and Mira Awad to represent Israel". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 8 shkurt 2009. Marrë më 2009-01-11. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 39. ^ a b "Israel: IBA confirm Noa & Mira as the 2009 representatives". Oikotimes. 2009-01-11. Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2009. Marrë më 2009-01-11. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 40. ^ a b "'Illusion' takes Krassimir Avramov to Moscow". EBU. 2009-02-21. Marrë më 2009-02-21. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 41. ^ a b c d e f Calleja Bayliss, Marc (2009-02-14). "Söngvakeppni Sjónvarpsins - Jóhanna to Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 7 shkurt 2012. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 42. ^ a b c d e f Klier, Marcus (2009-02-14). "Iceland: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 43. ^ a b c d e f Dahlander, Gustav (2009-02-14). "Case closed – Is It True for Iceland!". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 44. ^ a b c d e f "Romania chooses Elena Gheorghe". Oikotimes. 2009-01-31. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 45. ^ a b c d e f Floras, Stella (2009-01-31). "Romania has decided for Eurovision!". ESCToday. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 46. ^ a b c d e f Schacht, Andreas (2009-01-31). "Finland goes dance: Waldo's People to Moscow!". EBU. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 47. ^ a b c d e f Repo, Juha (2009-01-31). "Finland: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 1 shkurt 2009. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 48. ^ a b c d e f van Tongeren, Mario (2009-01-31). "Finalnd: Waldo's People to Moscow!". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 10 shkurt 2009. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 49. ^ a b "FESTIVAL DA CANÇÃO 2009" (PDF) (në portugalisht). RTP. fq. 2. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 17 janar 2009. Marrë më 2009-01-15. {{cite web}}: Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 50. ^ a b c d e f Klier, Marcus (2009-02-08). "Malta: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Marrë më 2009-02-08. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 51. ^ a b c d e f Sanz Martin, Jorge (2009-02-08). "Malta: Chiara bids in Eurovision 2009 for third time". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-08. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 52. ^ a b "Diggiloo Thrush - 2009". The Diggiloo Thrush. Marrë më 2009-01-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 53. ^ a b c d van Tongeren, Mario (2009-01-12). "Regina to Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 3 janar 2010. Marrë më 2009-01-12. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 54. ^ a b c d Floras, Stella (2009-01-12). "B&H sends rock band Regina to Eurovision". ESCToday. Marrë më 2009-01-12. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 55. ^ Floras, Stella (2008-12-23). "Serbia: Beovizija final on 8th March". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 22 shkurt 2009. Marrë më 2008-12-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 56. ^ Toronidis, Theofilos (2008-12-23). "The final of Beovizija to be held on March 8th". ESCTime. Marrë më 2008-12-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 57. ^ M., Radojkovic (2008-12-23). "Money award for Beovizija winner". Blic. Arkivuar nga origjinali më 30 dhjetor 2008. Marrë më 2008-12-23. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 58. ^ a b c Wells, Simon (2009-02-14). "Poland picks Lidia for Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2010. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 59. ^ a b c Klier, Marcus (2009-02-14). "Poland: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 21 prill 2009. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 60. ^ a b c Schacht, Andreas (2009-02-14). "Lidia Kopania for Poland to Moscow!". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 61. ^ "The Songs competing for a chance to represent Cyprus". Cyprus Broadcasting Corporation. Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 62. ^ a b Fantis, Giorgos (2009-02-07). "Cyprus: Metaxas family win the national final". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 11 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-07. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 63. ^ a b Floras, Stella (2009-02-08). "Cyprus has decided for Eurovision". ESCToday. Marrë më 2009-02-08. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 64. ^ "Velká cena Eurovízie - Press material" (PDF) (në sllovakisht). STV. 2008-11-21. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 6 shkurt 2009. Marrë më 11 dhjetor 2008. {{cite web}}: Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 65. ^ a b c d e f van Tongeren, Mario (2009-01-31). "Denmark: Brinck to Moscow!". Oikotimes. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 66. ^ a b c d e f Klier, Marcus (2009-01-31). "Denmark: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 67. ^ a b c Calleja Bayliss, Marc (2009-02-01). "Quartissimo to represent Slovenia in Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 4 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 68. ^ a b c Klier, Marcus (2009-02-01). "Slovenia: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 3 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 69. ^ a b c Dahlander, Gustav (2009-02-01). "Slovenia's choice: Quartissimo to Moscow". EBU. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 70. ^ a b Floras, Stella (2009-02-05). "Azerbaijan: Aysel goes to Eurovision with song by Arash". ESCToday. Marrë më 2009-02-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 71. ^ a b "Aysel Teymoruzadeh to Moscow". Oikotimes. 2009-01-17. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 72. ^ a b Bakker, Sietse (2009-01-17). "AySel to represent Azerbaijan". EBU. Marrë më 2009-01-18. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 73. ^ a b "Azerbaijan: Aysel goes to Eurovision with song by Arash". ESCToday. 2009-02-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 74. ^ a b Brey, Marco (2009-02-05). "Azerbaijani entry written by Arash". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 75. ^ a b Viniker, Barry (2008-10-22). "Greece's Mr Eurovision on 2009 entry". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 25 tetor 2008. Marrë më 2009-02-03. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 76. ^ a b Jones, John (2008-07-15). "Greece decided, Sakis for Moscow". Oikotimes. Marrë më 2008-07-15. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 77. ^ a b Kalimeris, Aris (2008-07-15). "Greece: Sakis Rouvas to Moscow!". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 3 prill 2012. Marrë më 2008-07-15. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 78. ^ a b c d e f Floras, Stella (2009-02-14). "Lithuania has chosen for Eurovision 2009". ESCToday. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 79. ^ a b c d e f Supranavicius, Alekas (2009-02-14). "Sasha Son to Moscow!". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 30 dhjetor 2010. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 80. ^ a b c d e f Siim, Jarmo (2009-02-14). "Lithuanian trophy goes to Sasha Son". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 81. ^ a b c d e f Klier, Marcus (2009-02-14). "Moldova: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 82. ^ a b c d e f Wells, Simon (2009-02-14). "Moldova: Nelly Ciobanu wins in Chisinau". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 29 dhjetor 2010. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 83. ^ a b c d e f Brey, Marco (2009-02-14). "Nelly Ciobanu to represent Moldova!". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 84. ^ a b Floras, Stella (2008-12-26). "Albania: Kejsi Tola speaks out". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 23 mars 2012. Marrë më 2008-12-26. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 85. ^ a b c d Klier, Marcus (2008-12-21). "Albania decided: Kejsi Tola to Eurovision!". ESCToday. Marrë më 2008-12-21. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 86. ^ a b c d Wells, Simon (2008-12-21). "Albania: Kejsi Tola chosen to sing in Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 3 janar 2010. Marrë më 2008-12-21. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 87. ^ a b Van Tongeren, Mario (2009-02-01). "Netherlands: De Toppers to sing "Shine" in Moscow!". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 5 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 88. ^ a b Klier, Marcus (2009-02-01). "Netherlands: Eurovision entry chosen". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 3 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 89. ^ a b Bakker, Sietse (2009-02-01). "The Netherlands: Toppers bring 'Shine' to Moscow". EBU. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 90. ^ Viniker, Barry (2008-09-19). "De Toppers confirmed for Eurovision". ESCToday. Marrë më 2008-09-19. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 91. ^ Romkes, Rene (2008-11-11). "Netherlands: Jeroen van der Boom is the new Topper". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 16 dhjetor 2008. Marrë më 2008-11-11. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 92. ^ Jones, John (2008-07-18). "French HOD ready for 2009". ESCToday. Marrë më 2008-07-18. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 93. ^ Viniker, Barry (2009-01-30). "France TV confirms Patricia Kaas for Eurovision". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 3 korrik 2015. Marrë më 2009-01-30. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 94. ^ Siim, Jarmo (2009-01-30). "Now confirmed - Patricia Kaas to represent France!". EBU. Marrë më 2009-01-30. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 95. ^ Floras, Stella (2009-02-01). "France Eurovision entry is 'S'il fallait le faire'". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 3 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-01. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 96. ^ Sanz Martin, Jorge (2009-02-02). "France: "Et s'il fallait le faire" to Moscow". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 5 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-02. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 97. ^ Klier, Marcus (2009-02-10). "Germany: First snippet of Eurovision entry can be heard". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 13 shkurt 2009. Marrë më 2009-02-11. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 98. ^ a b Schacht, Andreas (2009-02-09). "Germany selects Alex Swings, Oscar Sings internally!". Eurovision.tv. Marrë më 2009-02-09. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 99. ^ Rendall, Alasdair (2009-01-31). "United Kingdom: Jade wins Your Country Needs You". Oikotimes. Arkivuar nga origjinali më 7 shkurt 2012. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 100. ^ Klier, Marcus (2009-01-31). "United Kingdom: Eurovision entrant chosen". ESCToday. Arkivuar nga origjinali më 9 mars 2012. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 101. ^ "Our Country Needs... JADE!". BBC. 2009-01-31. Arkivuar nga origjinali më 25 maj 2012. Marrë më 2009-01-31. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
 102. ^ Sanderson, Elizabeth (2009-01-24). "We wrote the Eurovision song in two hours, says Lloyd Webber". The Daily Mail. Marrë më 2009-01-24. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Shiko edhe këtë Redakto

Stampa:Eurovizioni

Lidhje të jashtme Redakto

  Commons: Eurovision Song Contest 2009 – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale