G3 është festival muzikor dhe koncert ku marrin pjesë tre kitarista të gjeneratës; nga këtu rrjedh edhe emri i këtij festivali. Ky festival që mbahet gati për çdo vit është krijuar nga Joe Satriani në vitin 1996. Që nga fillimi, në G3 kanë marrur pjesë shumë kitarista virtuozë, si Steve Vai, Eric Johnson, Michel Cusson, Kenny Wayne Shepherd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli Jon Roth, Michael Schenker, Adrian Legg, dhe shumë kiatarista të tjerë mysafir, si Tony MacAlpine, Johnny Hiland, Steve Lukather, Steve Morse, Chris Duarte, Andy Timmons, Neal Schon, Gary Hoey, Brian May, Billy Gibbons, Johnny A, George Lynch, Patrick Rondat, dhe Eric Sardinas.

1996 Redakto

 
Posteri i vitit 1996

Në shfaqjjen e parë që u mbajt në Amerikën Veriore në vitin 1996 morrën pjesë Joe Satriani, Steve Vai, dhe Eric Johnson. Performancat u mbajtën nga 11 tetori deri më 8 nëntor 1996.

Formacionet Redakto

Shënim: Kenny Wayne Shepherd dhe Adrian Legg e hapën shfaqjen.

Këtu ka pasur edhe mysafir special, duke ia filluar nga Neil SchonSan Francisco, Gary HoeySan Diego, Chris DuarteAustin dhe San Antonio, dhe Andy TimmonsDallas.

Në mbrëmjen e fundit (8 nëntor) në Paramount Theatre të Seattle, Steve Vai, Joe Satriani dhe Eric Johnson u njoftuan me prindërit e Jimi Hendrix-it, Al dhe Janie Hendrix.

Këngët e performuara Redakto

 1. Down To The Bone
 2. Born With A Broken Heart
 3. Shame, Shame, Shame
 4. Kings Highway
 5. Deja Voodoo
 6. While We Cry
 7. Voodoo Child
 1. Celandine
 2. Cool Cajun
 3. Crockett Waltz
 4. Mrs. Jacks Last Stand
 5. Tracy’s Big Moment
 6. Chicken Licken’s Last Ride
 1. There's a Fire in the House
 2. The Animal
 3. Deepness
 4. Tender Surrender
 5. Little Alligator
 6. Bad Horsie
 7. Answers
 8. For the Love of God
 9. The Attitude Song
 1. 12 to 12 Vibe
 2. Pavilion
 3. Righteous
 4. Rock Me Baby
 5. Zap
 6. Manhattan
 7. SRV
 8. Camel's Night Out
 9. Cliffs of Dover
 1. Cool #9
 2. Flying in a Blue Dream
 3. Summer Song
 4. The Crush of Love
 5. The Extremist
 6. Always with Me, Always with You
 7. Satch Boogie
 8. Big Bad Moon
 9. Surfing with the Alien
 • G3 jam:
 1. "Going Down" (Freddie King / Jeff Beck)
 2. "My Guitar Wants to Kill Your Mama" (Frank Zappa)
 3. "Red House" (Jimi Hendrix)

1997 Redakto

 
Posteri i vitit 1997

Turneu i vitit 1997 u mbajt në Amerikën Veriore dhe në Evropë. Në këtë turne morrën pjesë Joe Satriani, Kenny Wayne Shepherd, dhe Robert Fripp.

Formacionet në Amerikën Veriore Redakto

 • Robert Fripp
  • Solo (duke përdorur teknikat e tij Frippertronics)

Shënim: Michael Cusson qe prezent në disa shfaqje në Quebec para se të vinte Kenny Wayne Shepherd.

Formacionet në Evropë Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • Robert Fripp (akti hyrës):
 1. Robert Fripp Soundscape Prelude to G3

w/ Mike Keneally

 • Adrian Legg
 1. Celandine
 2. English Cajun
 3. Kalahari Blues
 4. Ragged Nail
 5. L'Amour Manque
 6. Queenies Waltz
 7. Cool Cajun
 8. Mrs. Jack's Last Stand
 9. Tracey's Big Moment
 10. Chicken Licken's Last Ride
 • Kenny Wayne Shephard
 1. Down To The Bone
 2. Born With A Broken Heart
 3. Shame, Shame, Shame
 4. Kings Highway
 5. Deja Voodoo
 6. While We Cry
 7. Voodoo Child (Slight Return)
 • Steve Vai
 1. There's A Fire In The House
 2. Animal
 3. Deepness
 4. Tender Surrender
 5. Aching Hunger
 6. Angel Food
 7. Answers
 8. Conducting & Ballerina ?
 9. For The Love Of God
 10. The Attitude Song
 • Joe Satriani
 1. Cool #9
 2. Ice 9
 3. Summer Song
 4. Flying In A Blue Dream
 5. Mystical Potato Head Groove Thing
 6. Always With Me, Always With You
 7. Big Bad Moon with bass solo
 8. Satch Boogie
 9. Surfing With The Alien
 • G3 Jam
 1. Going Down
 2. My Guitar Wants to Kill Your Mama
 3. Red House

1998 Redakto

 
Posteri i vitit 1998

Turneu i vitit 1998 u mbajt në Evropë. Në këtë turne morrën pjesë Joe Satriani, Michael Schenker, dhe Uli Jon Roth.

Formacionet Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • Michael Schenker
 1. In Search Of Peace Of Mind
 2. Assault Attack
 3. Into The Arena
 4. Another Piece Of Meat
 5. Let It Roll
 6. Captain Nemo
 7. Written In The Sand
 8. Essence
 9. Lost Horizons
 10. Attack Of The Mad Axeman
 11. Bijou Pleasurette
 12. Positive Forward
 13. Armed And Ready
 • Uli Jon Roth
 1. G3 Overture
 2. The Four Seasons Part I
 3. The Four Seasons Part II
 4. Hiroshima
 5. Polar Nights
 6. Beethoven’s 5th
 • Joe Satriani
 1. Up in the Sky
 2. House Full of Bullets
 3. Crystal Planet
 4. Time
 5. Raspberry Jam Delta-V
 6. Lights of Heaven
 7. Ice 9
 8. The Mystical Potato Head Groove Thing
 9. Summer Song
 10. Always With Me, Always With You
 11. Big Bad Moon w bass solo
 12. Satch Boogie
 13. Slow Down Blues
 14. Surfing with the Alien
 • G3 Jam
 1. Going Down
 2. The Thrill Is Gone
 3. Voodoo Child (Slight Return)

Shënim: Uli Jon Roth u zëvendësua nga Patrick Rondat në turnetë e Francës.

2000 Redakto

Turneu i vitit 2000 u mbajt në "Rentak Rhythm Of Asia Festival" (Bukit Jalil) - Kuala Lumpur, MY. Në këtë turne morrën pjesë Steve Vai, Eric Johnson, dhe Joe Satriani.

Formacionet Redakto

Shënim: Aktin hyrës e bëri slide kitaristi Eric Sardinas.

Këngët e performuara Redakto

 • Eric Johnson
 1. Zenland
 2. Trail Of Tears
 3. Forty Mile Town
 4. Trademark
 5. Nothing Can Keep Me From You
 6. Desert Rose
 7. Cliffs Of Dover
 • Steve Vai
 1. I Know You're Here
 2. The Reaper
 3. Juice
 4. Whispering a Prayer
 5. Bangkok
 6. Get The Hell Outta Here
 7. For The Love Of God
 • Joe Satriani
 1. Devil's Slide
 2. Flying in a Blue Dream
 3. Satch Boogie

2001 & 2002 Redakto

 
Posteri i vitit 2001

Në turnetë e vitit 2001 dhe 2002 morrën pjesë Joe Satriani, Steve Vai, dhe kitaristi i Dream Theater John Petrucci, i cili shkroi set të plotë instrumental për turne.

Turnetë u mbajtën në Amerikën Veriore dhe në Meksikë.

Formacionet Redakto

Këtu qenë të pranishëm disa mysafirë special, duke pëfshirë Steve Lukather & Paul GilbertLos Angeles, Billy GibbonsHouston, Andy TimmonsFt. Worth, Eric JohnsonAustin, Neil SchonDetroit, dhe Steve MorseOrlando.

Këngët e performuara Redakto

 • John Petrucci
 1. IBS
 2. Damage Control
 3. Lost Without You
 4. Glasgow Kiss
 5. Paradigm Shift
 • Steve Vai
 1. Shy Boy
 2. Giant Balls Of Gold
 3. Erotic Nightmares
 4. Blood & Glory
 5. The Animal
 6. Whispering A Prayer
 7. Incantation
 8. Jiboom
 9. For The Love Of God
 • Joe Satriani
 1. Cool #9
 2. Devil's Slide
 3. Satch Boogie
 4. Flying In A Blue Dream
 5. Until We Say Goodbye
 6. The Extremist
 7. Raspberry Jam Delta-V
 8. Always With Me Always With You
 9. Surfing With The Alien
 • G3 Jam
 1. La Grange
 2. Voodoo Child (Slight Return)
 3. Little Wing
 4. I'm Goin Down

2003 - Live in Denver Redakto

 
Mbështjellësi i Live in Denver (DVD)

Turneu i vitit 2003 u mbajt në Amerikën Veriore. Në këtë turne morrën pjesë Joe Satriani, Steve Vai, dhe Yngwie J. Malmsteen.

Formacionet Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • Yngwie Malmsteen:
 1. Evil Eye
 2. Baroque & Roll
 3. Guitar Solo (Trilogy Suite Op 5-Kurakatau-Red House Blues)
 4. Fugue (Concerto for Electric Guitar & Orch. in E Flat Minor Opus 1)
 5. Keyboard Solo
 6. Bass Solo
 7. Drum Solo
 8. Acoustic Guitar Solo
 9. Black Star
 10. Adagio-Far Beyond the Sun
 11. Finale
 12. Blitzkrieg
 • Steve Vai:
 1. I Know You’re Here
 2. Reaping
 3. Juice
 4. Whispering a Prayer
 5. I'm The Hell Outta Here
 6. For the Love of God
 • Joe Satriani:
 1. Satch Boogie
 2. The Extremist
 3. Crystal Planet
 4. Starry Night
 5. Midnight
 6. Flying in a Blue Dream
 7. The Mystical Potato Head Groove Thing
 8. Always With Me Always With You
 9. Summer Song
 • G3 Jam:
 1. Voodoo Child (Slight return) (Jimi Hendrix)
 2. Little Wing (Jimi Hendrix)
 3. Rockin' In the Free World (Neil Young)

2004 Redakto

Turneu i vitit 2004 u mbajt në Evropë dhe në Amerikën Jugore. Në këtë turne morrën pjesë Robert Fripp, Steve Vai, dhe Joe Satriani.

Formacionet Redakto

 • Robert Fripp
  • Solo (duke përdorur teknikat e tij Frippertronics)

Këngët e performuara Redakto

 • Robert Fripp
 1. Soundscape Part 1
 2. Soundscape Part 2
 3. Soundscape Part 3
 • Steve Vai
 1. I Know You're Here
 2. Giant Balls of Gold
 3. Answers
 4. The Reaper
 5. Juice
 6. Whispering a Prayer
 7. Fire Garden Suite
 8. Bangkok
 9. Bull Whip
 10. I’m the Hell Outta Here
 11. For the Love of God
 • Joe Satriani:
 1. Hands in the Air
 2. Satch Boogie
 3. Cool #9
 4. Gnaahh
 5. I Like The Rain
 6. Up in Flames
 7. Always with Me, Always with You
 8. Searching
 9. Is There Love in Space?
 10. War
 11. Flying In a Blue Dream
 • G3 Jam:
 1. Ice 9
 2. Red
 3. The Murderer
 4. Rockin' In The Free World
 5. I'm Goin' Down (vetëm në Meksikë & Kil)

2005 - Live in Tokyo Redakto

 
Mbështjellësi i Live in Tokyo (DVD)

Në turnenë e vitit 2005 morrën pjesë John Petrucci, Steve Vai, dhe Joe Satriani. Shfaqja speciale u inçizua më 8 maj në Tokyo Forum, Japoni.

Turneu i vitit 2005 u mbajt në Japoni dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Formacionet Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • John Petrucci
 1. Jaws of Life
 2. Glasgow Kiss
 3. Lost Without You
 4. Curve
 5. Wishful Thinking
 6. Damage Control
 • Steve Vai
 1. I'm Becoming
 2. The Audience Is Listening
 3. Building the Church
 4. Km Pee Du We
 5. Crying Machine
 6. Lotus Feet
 7. I’m The Hell Outta Here
 • Joe Satriani
 1. Up in Flames
 2. Summer Song
 3. Hordes of Locusts
 4. Always with Me, Always with You
 5. War
 6. Searching
 7. Just Look Up
 8. Flying in a Blue Dream
 • G3 Jam
 1. Foxy Lady (Jimi Hendrix)
 2. La Grange (ZZ Top)
 3. Smoke on the Water (Deep Purple)

2006 (Amerikë Latine) Redakto

Në turnenë e parë të vitit 2006 që u mbajt në Amerikën Latine morrën pjesë John Petrucci, Eric Johnson, dhe Joe Satriani. Performancat u mbajtën nga 12 tetori deri më 29 tetor.

Formacionet Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • Eric Johnson
 1. Summer Jam
 2. My Back Pages
 3. Trademark
 4. Brilliant Room
 5. Manhattan
 6. Morning Sun
 7. Columbia
 8. Desert Rose
 9. Cliffs Of Dover
 • John Petrucci
 1. Jaws Of Life
 2. Glasgow Kiss
 3. Lost Without You
 4. Curve
 5. Wishful Thinking
 6. Damage Control
 • Joe Satriani
 1. Flying In A Blue Dream
 2. The Extremist
 3. Redshift Riders
 4. Satch Boogie
 5. Cool #9
 6. Super Colossal
 7. Just Like Lightnin’
 8. Crowd Chant
 9. Summer Song
 10. Always With Me, Always With You
 • G3 Jam
 1. Voodoo Child (Slight Return)
 2. Red House
 3. Rockin' In The Free World

2006 (Australi) Redakto

Në turnenë e dytë të vitit 2006 që u mbajt në Australi morrën pjesë John Petrucci, Steve Vai, dhe Joe Satriani. Performancat u mbajtën nga 29 nëntori deri më 8 dhjetor.

Formacionet Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • John Petrucci
 1. Jaws Of Life
 2. Glasgow Kiss
 3. Lost Without You
 4. Curve
 5. Wishful Thinking
 6. Damage Control
 • Steve Vai
 1. Tender Surrender
 2. Giant Balls Of Gold
 3. Building the Church
 4. Answers
 5. Whispering A Prayer
 6. Freak Show Excess
 7. For The Love Of God
 • Joe Satriani
 1. Flying In A Blue Dream
 2. The Extremist
 3. Redshift Riders
 4. Cool #9
 5. Super Colossal
 6. Just Like Lightnin'
 7. Satch Boogie
 8. Crowd Chant
 9. Summer Song
 10. Always With Me, Always With You
 • G3 Jam
 1. Voodoo Child
 2. My Guitar Wants To Kill Your Mama
 3. Rockin' In The Free World

2007 Redakto

 
Posteri i vitit 2007

Në turnetë e vitit 2007 morrën pjesë Paul Gilbert, John Petrucci, dhe Joe Satriani. Performancat u mbajtën nga 14 marsi deri më 14 prill.

Formacionet Redakto

Këngët e performuara Redakto

 • Paul Gilbert
 1. Get Out of My Yard
 2. Hurry Up
 3. Rusty Old Boat
 4. Radiator
 5. Scarified
 6. Scit Scat Wah
 7. I Like Rock
 8. Space Ship One
 9. Down To Mexico
 • John Petrucci
 1. Jaws of Life
 2. Glasgow Kiss
 3. Lost Without You
 4. Curve
 5. Wishful Thinking
 6. Damage Control
 • Joe Satriani
 1. War
 2. One Big Rush
 3. Flying In A Blue Dream
 4. Cool #9
 5. Super Colossal
 6. Satch Boogie
 7. Circles
 8. The Mystical Potato Head Groove Thing
 9. Surfing With The Alien
 10. Always With Me, Always With You
 • G3 Jam
 1. Foxy Lady/Purple Haze/Third Stone from the Sun/Voodoo Child (Slight Return) (Jimi Hendrix)
 2. Goin' Down (Jeff Beck)
 3. Jumpin' Jack Flash (The Rolling Stones)

Shënim: Johnny A. u paraqit në Orpheum Theatre të Boston-it, MA.

Statistikat Redakto

Dream Theater, Scorpions, dhe Racer X janë të vetmet bende që në G3 kanë pasur dy anëtarë: John Petrucci në kitarë dhe Mike Portnoy në bateri (2001, 2002, 2006 & 2007); Michael Schenker dhe Uli Jon Roth të dy në kitarë (1998); dhe Paul Gilbert dhe Bruce Bouillet të dy në kitarë (2007).

John Petrucci, Eric Johnson dhe Robert Fripp janë të vetmit kitaristë (duke përjashtuar këtu Joe Satriani-n dhe Steve Vai-n) që kanë marrur pjesë në G3 për më shumë se një herë:

 • John Petrucci - 6 herë
 • Eric Johnson - 2 herë
 • Robert Fripp - 2 herë

Vitet e pjesëmarrjeve në G3 Redakto

 • Joe Satriani (1996-2007)
 • Steve Vai (1996-1997, 2000-2006)
 • Eric Johnson (1996)
 • Kenny Wayne Shepherd (1997)
 • Robert Fripp (1997, 2004)
 • Adrian Legg (1997)
 • Michael Schenker (1998)
 • Uli Jon Roth (1998)
 • Eric Johnson (2000, 2006)
 • John Petrucci (2001-2002, 2005-2007)
 • Yngwie Malmsteen (2003)
 • Paul Gilbert (2007)

Lidhe të jashtme Redakto