Gjuha tamil (Tamilishtja) është një llojë gjuhe që flitet në vende të Indisë, Sri Lanka dhe Singapori. Ka folës të gjuhës edhe në Malajzi dhe Mauritius. Në botë ka 66 miljon veta që e kanë gjuhë të parë. Këjo gjuhë i përket familjes Dravidiane.

Gjuha tamile
Flitët në Azi
Taksonomia
Filogjeneza Dravidian