Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2016 Kosova

CEE Spring Logo

Wikimedia CEE Spring 2016 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon. Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa Pranvera që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri në 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqëndruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni. Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen struktura. Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktonjnë këto artikuj.

RregullatRedakto

 1. Çdo përdorues mund të marri pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime
 2. Janë të shkruara tërësisht, pa përdorimin e mjeteve për përkthim automatik
 3. Editimet duhet të jenë shkruajtur me një shqipe të rregullt dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia
 4. Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring do të marrin pikë
 5. Artikulli duhet të jetë të paktën 2,500 bytes dhe minimum prej 200 fjalë.
 6. Pikët e vlerësimit nga juria janë në rangun nga 1 deri në 5
 7. Artikujt duhet të krijohen mes 21 mars, 2016 dhe 31 maj, 2016
 8. Editimet, në një artikull ekzistues, që arrijnë deri në 350 fjalë do të vlerësohen me 1 pikë

Afati kohorRedakto

Më poshtë gjeni afatet kohore për secilin shtet. Listën e artikujve për secilin shtet e gjeni këtu. Është shumë e rësishme për dokumentimin rajonal. Për secilin shtet artikujt janë në anglisht ju lutemi tek lista e pjesëmarrësve shënoni artikullin që do përktheni në gjuhën shqipe. Duke u mbështetur tek datat më poshtë cdo javë do shkruhet për atikujt e shteteve specifike. Psh: nga data 21-27 mars do përkthehen artikujt e Serbisë, Sllovakisë dhe Hungarisë.

Java Tema
21 – 27 mars Serbia  • Sllovakia  • Hungaria
28 mars – 3 prill Shqipëria  • Estonia  • Bashkortostani
4 – 10 prill Republika Sërpska  • Austria • Rusia
11 – 17 prill Moldavia  • Ukraina  • Lituania
18 – 24 prill Maqedonia  • Bullgaria  • Kroacia
25 prill – 1 maj Azerbajxhani  • Polonia  • Kazakistani
2 – 8 maj Java Gratë në Shkencë dhe Arsim
Greqia  • Bjellorusia  • Sahaja
9 – 15 maj Rumunia  • Letonia  • Kosova
16 – 22 maj Armenia  • Çekia  • Bosnjë-Hercegovina
23 – 29 maj Gjeorgjia  • Esperanto  • Turqia

PjesëmarrësitRedakto

 • Ju lutem shtoni emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në tabelën me poshtë nqs doni të merni pjesë në konkurs dhe plotësoni listën e kontributeve pasi të shtoni apo redaktoni artikujt!
Përdoruesi Artikujt Numri i artikujve Numri i byteve E gjeni tek historia e artikulli Shuma e pikëve
Lanza382  Shkenca dhe teknologjia në Shqipëri  •   Revista Shqiptare e Shkencave Natyrore dhe Teknike •  Kultura e Austrisë  •   Robert Menasse  •   Edukimi në Ukrainë  •   Gjuhët e Ukrainës  •   Pyjet e Vjenës  •   Teatri në Ukrainë  •   Vincas Kudirka  •   Moldova Air  •   Simbolet e Republikës së Maqedonisë  •   Turizmi në Republikën e Maqedonisë  •   Islami në Republikën e Maqedonisë  •   Kuzhina Maqedonase  •   Muslimanët Maqedonas  •   Religjioni në Republikën e Maqedonisë  •   Galeria Kombëtare e Artit (Bullgari)  •   100 vende turistike të Bullgarisë  •   Vladimir Dimitrov  •   Shkolla e letërsisë Preslav  •   Shtëpia e Humorit dhe Satirës  •   Kultura e Kroacisë  •   Feja në Kroaci  •   Podravka  •   Maria Dąbrowska  •   Rajoni qendror industrial (Poloni)  •   Edukimi në Pejë  • 27
KosovaInfo   Lista e zonave të mbrojtura në Estoni  •   Liqeni Tisza  •   Ura e Terzive  •   Transporti në Kosovë  •   Kuzhina kosovare  •   Vallja Çame e Osman Takës  •   Poezia popullore shqiptare  •   Muzeu i marrëdhënieve të prishura 8
Athens382   Holokausti në Shqipëri  •   Zjarri i Moskës (1812)  •   Vera hungareze  •   Instituti Bërthamor i Vinçës  •   Shamikuqja  •   Teatri Kombëtar i Sllovakisë  •   Zainab Biisheva  •   Observatori Astrofizik i Shamakhit  •   Katedralja e Rigës  •   Universiteti Teknik Vilnius Gediminas 10
Margott 1. Gohar Gasparyan 2.  Kiki Dimoula 3.   Baleti i Kosovës 4.   Pazari i vjetër, Gjakovë 5.   Kështjella e Rigës 5
Negrocos   Nicolae Timofti  •   Hoverla  •   Palanga 3 14038 bytes
Punëtoria  Urani Rumbo  •  Fatbardha Gega  •  Konstantin Ushinski  •   Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës •   Jan Amos Komenski  •   Desanka Maksimoviq •   Mesha Selimoviq  •   Bosna (lum)  •   Una (lum)  •  Parashqevi Qiriazi •  Shkolla Normale "Zef Lush Marku" në Shkup 10
Kurioziteti123 1. Kostis Palamas 2. Kanjoni i Drinit të Bardhë 3. 4.Lista e liqeneve të Bosnjës dhe Hercegovinës 4. Atakule 5. Turgut Cansever 6. Gjeografia e Prizrenit 6
ArditBaloku
Diellza99
Qendresa99
Malbora99
[[Përdoruesi:]]

Kategoria e fituesveRedakto

Do të ketë një fitues për secilën nga kategoritë e mëposhtëm.

 • - Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga Juria) [ Parashqevi Qiriazi - nga Punëtoria ]
 • - Kontribuesi/ja me më shumë artikuj të rinj [ Lanza382 ]
 • - Kontribuesi/ja që ka shturar më shumë byte [ Lanza382 ]
 • - Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës [ Athens382 ]
 • - Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re [ Kurioziteti123 ]
Shënim
 • Për çmimin "Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës" asnjë përdorues nuk plotëson kushtet, prandaj i ndahet përdoruesit/es të dytë më të mirë.

MjetetRedakto

 • Stampa {{CEE Spring 2016/Kosova}} duhet të vendoset në faqen e diskutimit të artikullit të ri të krijuar ose të përmirësuar në kuadër të projektit CEE Spring 2016.
Përdorimi në faqen e diskutimit të artikullit:
{{CEE Spring 2016/Kosova|user= Emri i përdoruesit |topic= Transportin |topic2= Gratë |topic3= Shkencën |country= Bullgarisë |country2= Polonisë |country3= Estonisë}}

Shiko edheRedakto

KontakteRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto