Kodet postare të Shqipërisë

Kodet postareShqipërisë përbëhen nga 4 shifra : 2 shifrat e para tregojnë filialin në rang rrethi, ndërsa 2 shifrat e dyta përcaktojnë zyrën postare e cila i shërben një njësie administrative të caktuar në rang bashkie apo komune. Filialet ndodhen në qendër të rretheve. Kodi postar u krijua dhe filloi të përdorej më 11 tetor 2006 [1].

ListaRedakto

Poshtë gjendet lista e kodeve postar të Shqipërisë sipas degëve në rrethe.[2]

Lidhje të jashtmeRedakto

Shikoni edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Inaugurohet kodi postar ZIP i Shqipërisë Arkivuar 7 janar 2020 tek Wayback Machine
  2. ^ Kodet postare të Shqipërisë Arkivuar 20 shkurt 2012 tek Wayback Machine nga Posta Shqiptare. Marr më 2008-11-13