Njësiti gueril
Arkivi i filmit
Titulli shqip Njësiti gueril
Vendi i prodhimit Tiranë Shqipëri
Viti i prodhimit 1969
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 90:40
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Hysen Hakani
Skenari Hysen Hakani
Muharrem Skënderi
Autori Guerilët
Skënder Jasa
Muzika e filmit Agim Krajka
Kameramani Saim Kokona
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Ndrek Luca
Petrit Llanaj
Drita Haxhiraj
Lazër Vlashi
Aktorët tjerë
Vangjel Heba
Avni Resuli
Skënder Plasari
Dhimitër Pecani
Fatos Haxhiraj


Filmi "Njësiti gueril" është prodhim i Kinostudios “Shqipëria e Re”, i vitit 1969.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Lufta e Dytë Botërore… Agjencia Italiane e spiunazhit (SIM) nëpërmjet Ludovikut mundohet të futet në radhët e njësiteve guerile të qytetit. Ata synojnë të zbulojnë dhe asgjësojnë krerët dhe të gjithë rezistencën. Agjenti Ludovik zbulohet dhe kështu dështon i gjithë operacioni fashist “Gjarpri i zi”.

Aktorët në role

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto