Fusha e Vogël

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës

Fusha e Vogël është një fshat në Shqipëri...

Fusha e Vogël
Noimage.png
Popullsia
 • Gjithsej289

Gjeografia Redakto

Demografia Redakto

Popullsia e këtij fshati është 289 banor sipas regjistrimit te muajit dhjetor 2009.Levizja e popullsise gjithmone ka qene evidente per kete fshat. Fiset qe jetojne akoma ne fshat jane; Lazri,Shatku,Dema,Xhemalallari,Skuka,Ceku,Doku,Capa,Burnazi,Dançja,Lami. Ne kete fshat jane te punesuar ne strukturat shteterore rreth 18 banor, pra per 16 banor/ 1 punonjes. Jane banor arsimdashes dhe ne vite banor e ketij fshati kane qene te dalluar ne te gjitha shkollat e zones e te vendit tone e me gjere. Shume prej tyre kane perfunduar arsimin e larte(Universitete) te ndryshme, mbi 35 te tille. Theksojme faktin se ish banor te fshatit tone z.Adrian Shatku qe rrjedh nga nje familje atdhetare dhe arsimdashese, ka perfunduar studimet ne Universitetet me te mira ne bote Harward USA. Dhe eshte administrator i nje nga kompanite me te mira ne bote ne fushen e telekomunikacionit UNIFI & WIS.

Ekonomia Redakto

Ka drejtim bujqesor e blegtoral.Eshte shume e zhvilluar bujqesia dhe te ardhurat kryesore jane prej saj.

Historia Redakto

Shih dhe këtë RedaktoLidhje të jashtme Redakto