Kovashica

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës (Dibër)
Flag of Albania.svg Kovashica
Noimage.png
Emri: Kovashica
Qarku: Qarku i Dibrës
Rethi: Rrethi i Dibrës
Komuna: Komuna Maqellarë
Kryeplak: -
Popullsia: -
Kodi telefonik: -
Lartësia mbidetare: -
Gjerësia gjeografike: -
Gjatësia gjeografike: -
Web-faqe: s'ka

Kovashica është një fshat në Shqipëri...

GjeografiaRedakto

Fshati Kovashicë banohet nga fiset Dumani (familja e Ramë Hajredin Dumanit nga Stushni në Grykë të Vogël u vendos në fshat rreth viteve '30 të shek. XX, duke blerë 128 dynymë tokë të familjes Kuka), Jashari, Përtafi, etj..

EkonomiaRedakto

HistoriaRedakto

Shih dhe këtëRedaktoLidhje të jashtmeRedakto