Finlanda është e ndarë në 70 njësi nën-rajonale[1] (finlandisht: seutukunta, suedisht: ekonomisk region). Nën-rajonet janë të formuara nga grupe të komunave brenda 19 rajoneve të Finlandës.

Nën-rajonet e grupuara sipas rajoneveRedakto

Lapland (1)Redakto

Ostrobothnia Veriore (2)Redakto

Kainuu (3)Redakto

Karelia Veriore (4)Redakto

Savonia Veriore (5)Redakto

Savonia Jugore (6)Redakto

Ostrobothnia Jugore (7)Redakto

Ostrobothnia (8)Redakto

Pirkanmaa (9)Redakto

Satakunta (10)Redakto

Ostrobothnia Qendrore (11)Redakto

Finlanda Qendrore (12)Redakto

Finlanda Jugperëndimore (13)Redakto

Karelia Jugore (14)Redakto

Päijänne Tavastia (15)Redakto

Tavastia Proper (16)Redakto

Uusimaa (17 dhe 18)Redakto

Kymenlaakso (19)Redakto

Åland (20)Redakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimetRedakto