Ngadhënjim mbi vdekjen

Ngadhënjim mbi vdekjen
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Ngadhënjim mbi vdekjen
Vendi i prodhimit GjirokastërShqipëri
Viti i prodhimit 1967
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 89:32
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Gëzim Erebara
Piro Milkani
Skenari Peçi Dado
Gëzim Erebara
Piro Milkani
Muzika e filmit Feim Ibrahimi

Teksti i këngës = Fatos Arapi

Kameramani Saim Kokona
Drejtori artistik Todi Bozo
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Eglantina Kume
Naim Frashëri
Sheri Mita
Timo Flloko
Aktorët tjerë
Rikard Ljarja
Demir Hyskja
Andon Qesari
Antoneta Fishta

Ngadhënjim mbi vdekjen është film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1967.

Të dhënat mbi filmin

Redakto

Përmbajtja

Redakto

Lufta e Dytë Botërore. Shqipëria është nën pushtimin nazist. Gjermanët arrijnë të kapin dy vajza të reja dhe i torturojnë ato për të zbuluar lidhjet me lëvizjen komuniste. Në fund ata i ekzekutojnë duke i varur në litar në mes të qytetit për të trembur dhe terrorizuar popullin. Filmi është i bazuar në ngjarjen reale të dy heroinave Bule Naipi dhe Persefoni Kokëdhima.

Aktorët në role

Redakto

në episode

Redakto

Për t’u shënuar

Redakto

Filmi është një prej filmave shqiptarë të cilëve u qe ndaluar qarkullimi. Edi Luarasi, e dënuar pas Festivalit të 11-të të këngës në RTV, u bë shkak që filmi të mos shfaqej në kinema, as të transmetohej të televizion për gati dy dekada.