BBC World është një nga radiostacionet ndërkombëtare më të dëgjuara ne botë. Programet e BBC-së transmetohen në 33 vende të ndryshme anembanë botës përmes radios, televizionit, satelitit etj. Ndryshe nga programet normale të radios apo televizionit të BBC-së për Britaninë e Madhe të cilat financohen kryesisht nga taksat e licencimit, transmetimet e BBC World Service mundësohen nga fondet e qeverisë britanike, por politikisht ai mbetet gjithmonë i pavarur.

BBCLondër.

BBC World Service në shqip

Redakto
 
BBC World Service në logo.

Emisionet e BBCgjuhën shqipe transmetohen katër herë në ditë.

BBC World Service në gjuhën shqipe
Ora lokale (GMT+01:00) Me valë të shkurtra (kHz.) Me satelit Sat. Frek. Symb. Poz. (*) Ditët e transmetimit (**)
  07:00 - 09:00 9770 kHz dhe 11840 kHz Hotbird 13° East, 11727, 27500, Ver. Hë, Ma, Më, En, Pr.
  07:30 - 08:00 9770 kHz dhe 11840 kHz Astra 19,2° East, 12206, 27500, Ver. Sh, Di.
  11:00 - 11:15 9410 kHz, 12010 kHz, 13750 kHz - Hë, Ma, Më, En, Pr.
  14:30 - 15:15 12010 kHz, 13755 kHz - Di. - (Ritëm e Pop)
  15:15 - 15:45 12010 kHz, 13755 kHz - Hë, Ma, Më, En, Pr, Sh, Di.
  19:00 - 19:30 6050 kHz, 11920 kHz, 13650 kHz - Hë, Ma, Më, En, Pr, Sh, Di.

( *) - Sat.=Sateliti, Frek.=Frekuenca, Symb.=Symbolrate, Poz.=Pozicioni, Ver.=Vertikal, Hor.=Horizontal
(**) - Hë=E Hënë, Ma=E Martë, Më=E Mërkurë, En=E Enjte, Pr=E Premte, Sh=E Shtunë, Di=E Dielë

Gjuhët e transemetimit

Redakto

Historia e transmetimeve nga BBC World Service në gjuhë të ndryshme të botës

Gjuha Data e startimit Data e pezullimit Data e ristartimit
Albanian (Shqip) - - -
Arabisht 1936 - -
Kinezçe-Cantonese 1968 (e pa verifikuar) - -
Kinezçe-Mandarin 1968 (e pa verifikuar) - -
Çekisht 1942 (shih sllovakisht) 25 mars 2005 -
Danisht 1942 4 mars 1961 -
Hollandisht (Dutch) 1942 4 mars 1961 -
Anglisht 25 dhjetor 1936 - -
Anglisht (Karaibe) 25 dhjetor 1976 - -
Finlandisht dhjetor 1942 29 janar 1955 -
Frengjisht 25 dhjetor 1940 - -
Gjermanisht 1939 25 mars 1999 -
Gjuha Hindi 11 maj 1940 - -
Hungarisht janar 1941 25 mars 2005 -
Japonisht 1948 25 mars 1992 -
Italisht janar 1941 4 mars 1961 -
Malayisht 1956 (Malaya Crisis) 4 mars 1980 -
Norvegjisht 1941 4 mars 1961 -
Polonisht janar 1941 25 nëntor 2005 -
Portugalisht (Brazil) 6 korrik 1941 25 mars 1991 2004
Rusisht janar 1941 - -
Slovakisht janar 1941 25 mars 1991 -
Spanjisht 6 korrik 1936 - -
Suedisht 1941 4 mars 1961 -
Tailandisht 1941 1 janar 2006 (e pa verifikuar) -
Gjuhë ukrainase shtator 1952 - -
Vietnamezçe 6 janar 1952 - -
Gjuhë welshe 1946 1947 -


Shih dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto