Carl Johan Thyselius (8 qershor 1811 - 11 janar 1891) ishte politikan dhe zyrtar shtetëror suedez. Ai ishte këshilltar i drejtësisë në Gjykatën Supreme të Suedisë 1856–1860, Ministër i Çështjeve Kishtare (1860–1863), Ministër i Punëve Civile 1875–1880 dhe kryeministër 1883–1884.

Carl Johan Thyselius
Kryeministri i Suedisë
Në detyrë
13 qershor 1883 – 16 maj 1884
MonarkuOscar II
Paraprirë ngaArvid Posse
Pasuar ngaRobert Themptander
Të dhëna vetjake
U lind më8 qershor 1811
Österhaninge, Södermanland, Suedi
Vdiq më11 janar 1891 (79 vjet)
Stokholm, Suedi
Partia politikeI pavarur konservativ
Bashkëshortja/etCharlotta Melart
ShkollimiUniversiteti i Uppsalës

Në moshën 72 vjeç dhe 5 ditë, Thyselius është personi më i vjetër që u bë kryeministër në historinë suedeze. Në vitin 1848, ai u martua me Charlotta Melart me të cilën pati një vajzë.

Suedia Kryeministrat suedezë Suedia
Louis De Geer | Arvid Posse | Carl Johan Thyselius | Robert Themptander | Gillis Bildt | Gustaf Åkerhielm | Erik Gustaf Boström | Fredrik von Otter | Johan Ramstedt | Christian Lundeberg | Karl Staaff | Arvid Lindman | Hjalmar Hammarskjöld | Carl Swartz | Nils Edén | Hjalmar Branting | Louis De Geer | Oscar von Sydow | Ernst Trygger | Rickard Sandler | Carl Gustaf Ekman | Felix Hamrin | Per Albin Hansson | Axel Pehrsson-Bramstorp | Östen Undén | Tage Erlander | Olof Palme | Thorbjörn Fälldin | Ola Ullsten | Ingvar Carlsson | Carl Bildt | Göran Persson | Fredrik Reinfeldt | Stefan Löfven | Magdalena Andersson | Ulf Kristersson