Urdhri “Hero i Kosovës” është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet figurave historike shqiptare dhe të Kosovës të kohëve moderne nga Lidhja e Prizrenit e këndej, si dhe qytetarëve të Kosovës që kanë bërë vepra trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës. Përmban portretin e Skënderbeut. Është i punuar në ar.[1]

Shprehja e mirënjohjes dhe nderimi i indivdëve me këtë dekoratë bëhet nga Presidenti i Kosovës. Të drejtën për të paraqitur propozim për dekorim para Presidentit të Kosovës e kanë:

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidenti Ibrahim Rugova

Redakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidenti Fatmir Sejdiu

Redakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga u. d. i presidentit Jakup Krasniqi

Redakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidentja Atifete Jahjaga

Redakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidenti Hashim Thaçi

Redakto

Shih edhe

Redakto

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ Urdhri Hero i Kosovës; Amëza president-ksgov.net; qershor 2009