Mirë se vini te Portali i Muzikës!!!

Muzika është një art, argëtim, ose akivitet tjetër njerëzor, që përfshinë strukturën dhe tingujt e dëgjueshëm, mëgjithëse definimi i muzikës ndryshon.

Artikulli i zgjedhur i këtij muaji Arkiva

Anna Oxa (28 prill 1961 në Bari, Itali) është një këngëtare nga Italia. Babai i saj ishte nga Shqipëria. Emri i vërtetë është Anna Hoxha, mirëpo supozohet se emri i plotë i saj ka qenë Iliriana Hoxha.

Me ndihmën e Ivano Fossati-t mori pjesë për herë të parë në festivalin e San Remos në vitin 1978 ( ku u paraqit me një pamje interesante:“punk look”) me këngën “Un'emozione da poco”. Kënga mori vendin e dyte, dhe fitoi ne seksionin “giovani”(çmim për pjesëmarrësit e rinj). Ajo fitoi dy herë në festivalin e San Remos: në vitin 1999 me këngën “Senza pietà” dhe në vitin 1989 me “Ti lascerò” (duet me Fausto Leali) Me Fausto Leali-n mori pjesë po ashtu në vitin 1989Eurovision, ku ata përfaqësuan Italinë me këngën “Avrei voluto” dhe morën vendin e nëntë.

Foto e zgjedhur e këtij muaji Arkiva

Mustafa Sandal lindi më 11 Janar 1970Stamboll, (Turqi) dhe është një ndër këngëtarët më të popullarizuar të muzikës argëtuese turke jashtë vendit të tij.

A e dini se ...

Kur filloj Rap-muzika në Kosovë?

Aktuale
Kategoritë
Artikuj që mungojnë


Artikuj të ri
Artikuj të rinj me tekst


  • Alejandro Sanz ka lindur më 18 Dhjetor 1968Madrid; lindur si Alejandro Sánchez Pizarro. Është një Pop-këngëtar nga Spanja.
Projekte


/Festivalet


Arti & Kultura: Animim · Film · Letërsi · Muzikë · Serial · Strip
Biologjia: Mjekësi
Gjeografia: Gjeografi · Kosovë · ShBA · Shqipëri · Maqedoni · Greqi
Sporti: Sport
Teknologjia: Informatikë · Elektronikë  · Teknologji
Shkenca: Fizikë, Matematikë


Pastroni këtë faqe