Urdhri “Hero i Kosovës” është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet figurave historike shqiptare dhe të Kosovës të kohëve moderne nga Lidhja e Prizrenit e këndej, si dhe qytetarëve të Kosovës që kanë bërë vepra trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës. Përmban portretin e Skënderbeut. Është i punuar në ar.[1]

Skeda:Urdhri Hero i Kosovës.jpg
Medalioni i Urdhrit Hero i Kosovës

Shprehja e mirënjohjes dhe nderimi i indivdëve me këtë dekoratë bëhet nga Presidenti i Kosovës. Të drejtën për të paraqitur propozim për dekorim para Presidentit të Kosovës e kanë:

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidenti Ibrahim RugovaRedakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidenti Fatmir SejdiuRedakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga u. d. i presidentit Jakup KrasniqiRedakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidentja Atifete JahjagaRedakto

Personalitete të cilave u është akorduar urdhri “Hero i Kosovës” nga presidenti Hashim ThaçiRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Urdhri Hero i Kosovës; Amëza president-ksgov.net; qershor 2009