42°34′12″N 20°54′11″E / 42.57°N 20.903°E / 42.57; 20.903

Komoran
Bushat
Fshat

Komoran është një vendbanim në komunën e Drenasit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Bushat.

Ekonomia Redakto

Komorani është një vendbanim që ka çdo të nevoitet, qendra tregtare, lokale, restaurante, qerdhe, shkollë e shumë të tjera. Ata kane edhe një ndërtese (komunë) dhe te gjithë banoret deshirojnë qe te bëhen komune, ata kane te gjitha gjerat për tu bere komune.

Nëse shkon nëpër qendra tregtare ata të presin shumë mirë, aty kanë ardhur edhe kinezë për te shitur mallrat e tyre, dhe ju ka pëlqyer shumë, kanë pasur edhe lokalin e tyre. Aty ka shumë vizitorë, edhe policia ka një rol shume të rëndesishem aty.

Kanë edhe spitalin që u shërben banorëve të Komoranit gjithashtu edhe rrethinave 24\7

Kultura Redakto

Edhe shkolla e tyre ka pasur shume aktivitete dhe shumë e shumë herë është zgjedhur më e mira. Banoret janë te dashur dhe shume mikprites.

Lidhje të jashtme Redakto