42°22′N 20°32′E / 42.37°N 20.54°E / 42.37; 20.54

Paklek
Plojë
Fshat

Paklek është një vendbanim në komunën e Drenasit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Plojë.

Gjeografia

Redakto

Shtrihet rreth 2 km në juglindje të qendrës komunale të Drenasit. Është vendbanim kodrinor e fushor, i ndarë në lagje. Sipërfaqja: 696 ha, 88 ari, 13m2.

Demografia

Redakto

Fshati Paklek përbëhet nga lagjet ; Muqolli, Bucolli, Rruku, Sejdiu, Hasani, Haxhiu, Kluna, Gorani, Cërvadiku dhe Beka. Lagjet Muqolli, Kluna dhe Hasani i përkasin fisit Morinë. Lagjet Bucolli, Rruku, Sejdiu, Haxhiu, Sylejmani i përkasin fisit Berishë. Lagja Gorani fisit Shalë, lagja Beka fisit Hot me origjinë nga fshati Ticë. Lagja Cërvadiku fisit Sop të cilët janë muhaxhirë nga fshati Stubëll i Medvegjës kanë ardhur së pari në Krasmiroc dhe në vitin 1904 në Paklek.

Shih dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto