Lista e ujëvarave

artikull-listë e Wikimedias

Lista e Ujëvarave  :

AfrikaRedakto

AngolaRedakto

EtiopiaRedakto

BeniniRedakto

Burkina FasoRedakto

thumb|Cascades de Banfora (Burkina Faso)

GaboniRedakto

GanaRedakto

GuineaRedakto

KameruniRedakto

KeniaRedakto

Republika Demokratike e KongosRedakto

Republika e KongosRedakto

LesotoRedakto

LiberiaRedakto

MadagaskarRedakto

MalaviRedakto

MarokkoRedakto

NamibiaRedakto

NigeriaRedakto

RuandaRedakto

ZambiaRedakto

SenegaliRedakto

ZimbabveaRedakto

Sierra LeoneRedakto

Afrika JugoreRedakto

thumb|Augrabies Wasserfall

SvazilandRedakto

TanzaniaRedakto

thumb|Kalambo Falls

TschadRedakto

UgandaRedakto

Republika Qendrore AfrikaneRedakto


AziaRedakto

AfganistaniRedakto

KinaRedakto

IndiaRedakto

 
Dudhsagar Falls

IraniRedakto

JaponiaRedakto

LaosiRedakto

Timori lindorRedakto

FilipinetRedakto

SingapuriRedakto

Shri LankaRedakto

TajlandaRedakto

 
Vachiratharn-Wasserfall

VietnamiRedakto

QiprojaRedakto

EvropaRedakto

BelgjikaRedakto

Bosna dhe HercegovinaRedakto

  • Pliva - 25 m
  • Skakavac - 98 m

BullgariaRedakto

DanimarkaRedakto

DeutschlandRedakto

Shih gjithashtu: Wasserfälle in Deutschland

 
Triberger Wasserfall (Deutschland)

IslandaRedakto

FrancaRedakto

FinnlandaRedakto

GrenlandaRedakto

Britania e MadheRedakto

AngliaRedakto

SkociaRedakto

 
Bruarfälle
 
Falls at Aberdulais

UellsiRedakto

IrlandaRedakto

  • Aasleaghfalls des Eriff River im County Mayo,
  • Assarnacaly im County Donegal
  • Cathleen oder Assaroe Falls des River Erne in Ballyshannon Co. Donegal
  • Connor Pass im County Kerry
  • Cranny Falls im County Antrim - Nordirland
  • Ess na Laragh, im Glenariff Forest Park im County Antrim - Nordirland
  • Essaranka, am Glengeshpass im County Donegal
  • Glenbarrow in den Slieve Bloom Mountains, im County Laois
  • Glenoe Falls im County Antrim - Nordirland
  • Glencar im County Leitrim,
  • Kylemore Falls in der Nähe der Abbey im County Galway
  • Maghera im County Donegal
  • Mahon falls, in den Comeragh Mountains im County Waterford
  • Poulaphuca Falls im County Wicklow
  • Powerscourt Wasserfall im County Wicklow 120 m,
  • Torc Waterfall des Owengarriff River im County Kerry,
  • Toormackeady Falls im County Mayo
  • Upper sheen falls, bei Kenmare im County Kerry

IslandaRedakto

Shih gjithashtu: Wasserfälle Islands

 
Der Svartifoss im Winter

ItaliaRedakto

KroaciaRedakto

  • Fluss Plitvica - 78 m lartësi rast (Parku Kombëtar Liqenet e Plitvicës )

LetoniaRedakto

  • Ventas Rumba, lartësi rreth 2 m, një nga ujëvarat më të gjerë në Evropë

NorvegjiaRedakto

thumb|200px|Kjosfossen-Wasserfall

AustriaRedakto

thumb|Krimmler Wasserfälle

SuediaRedakto

ZvicraRedakto

 
Unterer Engstligenfall (Schweiz)

SerbiaRedakto

SlloveniaRedakto


Amerika VerioreRedakto

GrenlandaRedakto

XhamajkaRedakto

KanadaRedakto

 
Montmorency-Fall

MeksikoRedakto

SHBARedakto

 
Yosemite Falls
 
Multnomah Falls
 
Jonathan's Run Falls

AlaskaRedakto


AlabamaRedakto

ArkansasRedakto

ArizonaRedakto

CaliforniaRedakto

ColoradoRedakto

FloridaRedakto

GeorgiaRedakto

HawaiiRedakto

Artikulli kryesor: #Hawaiian Islands.


IdahoRedakto

KentuckyRedakto

MarylandRedakto

MichiganRedakto

MinnesotaRedakto

MontanaRedakto

New JerseyRedakto

New YorkRedakto

North CarolinaRedakto

OklahomaRedakto

OregonRedakto

PennsylvaniaRedakto

South CarolinaRedakto

South DakotaRedakto

TennesseeRedakto

UtahRedakto

VirginiaRedakto

  • Crabtree Falls - 366 m (1,200 ft), this cascading waterfall features a drop of 122 m (400 ft); it is the tallest waterfall east of the Mississippi River and has the tallest single drop east of the Mississippi River

WashingtonRedakto

West VirginiaRedakto

WisconsinRedakto

WyomingRedakto

OqeaniaRedakto

AustraliaRedakto

 
Hopetoun Falls im Beech Forest in der Nähe des Otway National Park im Bundesstaat Victoria (Australien)

HavajetRedakto

Zelanda e ReRedakto

 
Purakaunui Falls

SamoaRedakto

TahitiRedakto

Amerika JugoreRedakto

 
Blick von der argentinischen Seite auf den Iguaçu (Argjentina/Brazili)

Argjentina/BraziliRedakto

BraziliRedakto

Brazili/ParaguaiRedakto

KiliRedakto

 
Saltos del Petrohué mit dem Vulkan Osorno

GuajanaRedakto

XhamaikaRedakto

  • Dunn's River Falls

KubaRedakto

  • Salto de Soroa, Soroa – Fallhöhe 22m Höhe

PeruRedakto

  • Gocta - dritthöchster Wasserfall der Welt mit einer Fallhöhe von 771 m, entdeckt 2002 und im März 2006 zum ersten Mal gefilmt (Quelle)

VenezuelaRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto



Burimi i të dhënaveRedakto