Galiçniku (maqedonisht: Галичник) është fshat malor në Republikën e Maqedonisë dhe së bashku me Llazarpolan është njëri nga dy fshatrat më të mëdhenj të mijakëve në regjion. Galiçniku ka arkitekturë tradicionale të ruajtur mirë, duke përfshirë edhe amfiteatrin në sheshin e fshatit, dhe është i njohur për natyrën e tij. Banorët e Galiçnikut dhe Maqedonisë veriperëndimore e çmojnë djathin lokal të quajtur kaškaval(Kashkaval) dhe "belo sirenje".

Galiçnik
Галичник
Fshat
Njerëz të dalluar nga Galiçniku

Redakto