Vërbjan edhe në dialektin Rekalisht vendore të shqipes: Vërbgjan, (maqedonisht: Врбјани/Vrbjani) ёshtё fshat nё komunën e Mavrovës dhe Radostushës, Maqedoni.

Vërbjan
Врбјани
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej625
Emri i banorëveVërbjanas
Faqja zyrtarefshati Vërbjan

Gjeografia

Redakto

Fshati Vërbjan, nga ana e lindjes kufizon me fshatin Sencë (që i ndan lumi Radika), nga ana e jugut kufizon me fshatin Zheranicë, nga ana e perëndimit kufizon me bjeshkën e vogël të Vërbjanit -që prej asaj bjeshkë duket bjeshka e madhe Korabi, dhe nga ana e veriut kufizon me fshatrat: Tanushaj, Rimnicë, Nistrovë dhe Vallkavi.

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së viti 2002, fshati kishte 625 banorë nga të cilët 622 ishin Shqiptarë dhe 3 tjetër.[1]Panorama nga fshati

Redakto

Burimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto