Shipashnica e Epërme

fshat në Kosovë

Shipashnicë e Epërme është një vendbanim në komunën e Dardanës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Shpat i Epërm dhe Dermak. Ka rreth 250 shtëpi. Është një fshat i veçant sa i përket mbiemrit.Të gjithë qytetarët e fshatit mbajnë mbiemrin Dërmaku.

Shipashnicë e Epërme
Dermak
Fshat

Gjeografia

Redakto

Shipashnicë e Epërme ka një reliev shumë të mirë dhe mbrohet nga erërat sepse është e rrethuar nga malet përreth. Ka mbi 1500/1600 banorë. Ka tokë të punueshme dhe shumë të mirë për të lashtat. Ka edhe lumin ku banorët e shfrytëzojnë për qëllime të ndryshme

Demografia

Redakto

Të gjithë banorët janë shqipëtarë.

Lidhje të jashtme

Redakto