Udhëheqës të shteteve në vitin 1806

artikull-listë e Wikimedias

Udhëheqës të shteteve në vitin 1806 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

Afrikë Redakto

Amerikë Redakto

Australia dhe Oqeania Redakto

Azi Redakto

  • Kyawkku Hsiwan - Nga Kaw Tha, Udhëheqës 1783-1820
  • Lawksawk - Hkun Sam Lik, Udhëheqës 1791-1811
  • Tawngpeng - Ba Hkun Kein Möng, Udhëheqës 1781-1819
  • Yawnghwe - Sao Yun, Udhëheqës 1762-1815

Europë Redakto

Lindje e Mesme dhe Afrikë veriore Redakto