Makresh i Poshtëm është një vendbanim në komunën e Artanës, Kosovë.

Makresh i Poshtëm
Fshat

Gjeografia

Redakto

Studiuesit kanë sugjeruar tre etimologjitë për toponimin Makresh. E para që rrjedh nga një fjalë bizantine Makër "i madh", e dyta se është një hidronim sllav Mokra me kuptimin "vend me lagështi" dhe i treti që ajo është me origjinë arumune nga fjala Macris domethënë "lëpjetë, uthull".[1]

Burimet

Redakto
  1. ^ Begzad Baliu (Mars 2013), "Toponimia Arumune në Kosovë Arkivuar 14 korrik 2018 tek Wayback Machine", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 100-101.

Lidhje të jashtme

Redakto