Vllasali është një vendbanim në komunën e Artanës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Vllasaj.

Vllasali
Vllasaj
Fshat

Gjeografia

Redakto

Toponimi Vllasali është i lidhur me termin Vllah, një fjalë e përdorur për arumunët (vlleh).[1]

Burimet

Redakto
  1. ^ Begzad Baliu (Mars 2013), "Toponimia Arumune në Kosovë Arkivuar 14 korrik 2018 tek Wayback Machine", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 100.

Lidhje të jashtme

Redakto