Me fjalën Pandemi (nga greqishtja πανδημία - që i përket popujve) kuptohet përhapja një sëmundje e cila i kalon kufitë e shteteve dhe kontinenteve. në krahasim nga epidemia Pandemia nuk është e kufizuar në në një pjesë të caktuar.

ShembujRedakto

  • Gripi i derrit (AH1N1)
  • Covid19

Keto jane perhapur ne te gjithe boten

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto