Udhëheqës të shteteve në vitin 1949

artikull-listë e Wikimedias

Udhëheqës të shteteve në vitin 1949 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

AfrikëRedakto

Amerika e JugutRedakto

Amerika e VeriutRedakto

Australia dhe OqeaniaRedakto

AziRedakto

EuropëRedakto

zona Amerikane, Britanike dhe Franceze fitojnë pavarësinë në 7 shtator 1949

zona Sovjetike fiton pavarësinë në 7 tetor 1949

Liderët BotërorëRedakto

ReferimetRedakto