Kjo faqe është pjesë e Doracakut ndihmë për redaktuesit dhe jep shpjegime për funksionimin dhe vetit e "figurave dhe skedave". Në këtë faqe po ashtu gjeni të dhëna si p.sh bartja dhe paraqitja e fotografive në projekt. Nëse dëshironi të ndihmoni, urdhëroni dhe përkthejeni tekstin nga gjuha angleze.


Emri i skedës Redakto

Lidhja e skedës Redakto

Lidhja nga commons Redakto

Figura në të majtë Redakto

[[image:tst.png|left|thumb|50px|[[m:Help:contents|demo]]]] [[image:tst.png|none|thumb|50px|[[m:Help:contents|demo]]]]

Figura në të djathtë Redakto

[[image:tst.png|right|thumb|50px|[[m:Help:contents|demo]]]]

Përdorimi i fotografisë Redakto

Fotografia në mes të fjalës Redakto

Amina Milla Redakto

Redakto

 • [[Image:Tile Hill train 550.jpg]]

 

 • [[:Image:Tile Hill train 550.jpg]]

Image:Tile Hill train 550.jpg

 • [[Media:Tile Hill train 550.jpg]]

Media:Tile Hill train 550.jpg

 • Nga jashtë, me etiket: [http://en.wikipedia.org/upload/d/d1/Tile_Hill_train_550.jpg train]

train

 • Nga jashtë me nën-shënim Fig.: [http://en.wikipedia.org/upload/d/d1/Tile_Hill_train_550.jpg]

[1]

Galeria, kategorizimi, tabelat me fotografi Redakto

<gallery caption="Sample gallery">
A-L
Image:pablo-escobar.jpg|[[w:Drenthe|Drenthe]], the least crowded province
Image:Flevoland-Position.png
Image:Friesland-Position.png
[[Friesland]] is beautiful
Image:Gelderland-Position.png
Image:Groningen-Position.png
Image:Limburg-Position.png
M-Z
Image:Noord_Brabant-Position.png 
Image:Noord_Holland-Position.png
Image:Overijssel-Position.png
Image:Zuid_Holland-Position.png|[[w:South Holland|South Holland]], the most crowded province
Image:Utrecht-Position.png
Image:Zeeland-Position.png
</gallery>

jep:


Shembull i një tabele me foto:

{|
|+'''Provincat e Holandës'''
|-
| valign="top"|
[[Image:Drenthe-Position.png|thumb|left|150px|[[w:Drenthe|]], the least crowded province]]
| valign="top"|
[[Image:Flevoland-Position.png|thumb|left|100px|]]
| valign="top"|
[[Image:Friesland-Position.png|thumb|left|100px|]]
|-
|
|-
| valign="top"|
[[Image:Gelderland-Position.png|thumb|left|100px|]]
| valign="top"|
[[Image:Zuid_Holland-Position.png|thumb|left|100px|[[w:South Holland|]], the most crowded province]]
| valign="top"|
[[Image:Utrecht-Position.png|thumb|left|50px|]]
|}

gives:

Provincat e Holandës
 
Drenthe, the least crowded province
 
 
 
 
South Holland, the most crowded province
 

Hartat orientuese Redakto

Shembuj me vijat tabelare Redakto

o
o
o

Ascii art map, with both the city outline and the label clickable:

  x
  xxx Leiden
  x

 xx
xxxx The Hague
xxx

    xx
    xxxxx Rotterdam
    xxxx

Aty ku është e lejuar si fotografitë musafire:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Tst.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Tst.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Tst.png


Me etiketa:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Tst.png Leiden
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Tst.png The Hague
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Tst.png Rotterdam

Shiko dhe (en)m:Maps, (en)m:Maps' clickability.

Bartja Redakto

Llojet e pranueshme Redakto

 • fotografitë e formateve të preferuara: PNG, JPEG, GIF.

Tani për tani është i mundëshem bartja e skedave të formateve:

'png', 'gif', 'jpg'/'jpeg', 'ogg'.


Kapaciteti ndodhë që të jetë i kufizuar për verzionin e Wikipedia-së anlisht 6.5 megabajt

Skedat tjera më të kërkuara janë regjistrimet tonike që pranohen në formatin Ogg Vorbis.


Po ashtu ka edhe disa mundësi tjera për formatet tjera mirëpo për këtë nevojiten njohuri më të thella të cilat mund të i gjeni në fletat në gjuhën angleze. Si do që të jetë janë të mundshme bartjet e skedave të formateve:'png', 'jpg', 'jpeg', 'ogg','doc','xls','ppt','mp3','sxc','pdf'


Rikujtim:

 • Veçorit e (en)Wikimedia-së: shiko (en)m:Video policy
 • për shkake sigurie në zgjedhjet e para të caktuara në sistem video skedat janë të fikura

Bartaja e skedave që nuk janë foto Redakto

Në bazë të zgjedhjes fillestare të MediaWiki-t mund të ngarkoni formatet: 'png', 'gif', 'jpg', 'jpeg', 'ogg' të cilat mund të ndryshohen në includes/DefaultSettings.php:
$wgFileExtensions = array( 'png', 'gif', 'jpg', 'jpeg', 'ogg' );

Nëse don që të jetë e mundhme bartja e formateve tjera p.sh ZIP, atëherë duhes që të fusesh në LocalSettings.php këtë:

$wgFileExtensions = array( 'png', 'gif', 'jpg', 'jpeg', 'ogg', 'zip');

Vini Re!: mos e ndryshoni rradhen në DefaultSettings.php, do të ndërpresë freskimin


DefaultSettings.php:

$wgFileBlacklist = array(
# HTML may contain cookie-stealing JavaScript and web bugs
'html', 'htm',
# PHP scripts may execute arbitrary code on the server
'php', 'phtml', 'php3', 'php4', 'phps',
# Other types that may be interpreted by some servers
'shtml', 'jhtml', 'pl', 'py',
# May contain harmful executables for Windows victims
'exe', 'scr', 'dll', 'msi', 'vbs', 'bat', 'com', 'pif', 'cmd', 'vxd', 'cpl' );


Njohuri më të thella mbi stampa Redakto

(en)shembuj.

m:Image:PDF file example.png

Historiku i skedave Redakto

Zgjedhjet e sisemit operues Redakto

Këto janë zgjedhjet fillestare tësistemit operues [2].

# This is the list of preferred extensions for uploading files. Uploading
# files with extensions not in this list will trigger a warning.
$wgFileExtensions = array( 'png', 'jpg', 'jpeg', 'ogg' );

# Files with these extensions will never be allowed as uploads.
$wgFileBlacklist = array(
	# HTML may contain cookie-stealing JavaScript and web bugs
	'html', 'htm',
	# PHP scripts may execute arbitrary code on the server
	'php', 'phtml', 'php3', 'php4', 'phps',
	# Other types that may be interpreted by some servers
	'shtml', 'jhtml', 'pl', 'py',
	# May contain harmful executables for Windows victims
	'exe', 'scr', 'dll', 'msi', 'vbs', 'bat', 'com', 'pif', 'cmd', 'vxd', 'cpl' );

# This is a flag to determine whether or not to check file extensions on
# upload.
$wgCheckFileExtensions = true;

# If this is turned off, users may override the warning for files not
# covered by $wgFileExtensions.
$wgStrictFileExtensions = true;

# Warn if uploaded files are larger than this
$wgUploadSizeWarning = 150000;

Mbrojtja Redakto

Figurat nga projektet tjera Redakto

WikiTeX Redakto

m:WikiTeX ([3])

Vegla ndimëse për përpilim të figurave Redakto

Logo Emri dhe funksioni Sistemi operues Shkarkimi
  Inkscape, Vegël e lirë për vizatim vektorial (SVG) Linux, Windows, Mac OS X Të gjitha
  GIMP. I ngjajshëm me Photoshop. Ndihëmës për të ndryshuar dhe krijuar vizatime kinetike. (PNG, JPG, GIF). Me veglën GIMP mund të krijohen vizatime Animation Package (GAP) si dhe të krijohen grafikone me filma të vizatuar. Linux, BSD, Solaris, Windows, Mac OS X Windows, Linux/BSD/Solaris Mac OSX
ose
 
Gimpshop, një variant tjetër i veglës GIMP, që përdoret ngjajshëm me veglat e galerisë Photoshop. (PNG, JPG, GIF) Windows, Linux, Mac OS X, Solaris Të gjitha
Autostitch, ibashkon fotografitë në panorama. Windows, Mac OS X Të gjitha
  hugin, vegël për përpilimin e panoramave, korigjim të prespektives (en) si dhe veprime tjera të shumta. Windows, Linux, BSD, Mac OS X, Other Unix Systems Të gjitha
Blender, për krijimin e grafikonëve 3 dimesional. Windows, Linux x86/PPC, Solaris, Irix, BSD, Mac OS X Të gjitha

Shiko dhe këtu Redakto

Lidhje të jashtme Redakto


Doracaku Ndihmë - Gjitha faqet në anglisht: Meta Help
Nëse gjeni ndonjë artikull që i takonë hapsirës Ndihmë në hapsirën e tjera Wikipedia zhvendoseni atë në në hapsirën Ndihmë.
'Për lexuesit : [Kërko] · [Shko] · Lidhjet këtu · Artikull i rastit · Faqe Speciale · Version shtypi - Ndryshime së fundmi · N. fundmi përparuar · Ndryshimet fqinje · Lista mbikqyrëse · Historiku i faqes · tani · Ngarkoni skeda · Kontributet - Hyni · Parapëlqimet · (en) User style
Për redaktorët | Faqja e re · Ndihmë:Emri i faqes · Lidhja · Lidhja wiki · Lidhja ndërwiki · Ndihmë:Nën shënimi · Teksti wiki · Lista · HTML dhe Wiki Figura dhe skeda · Seksioni · Stampa
Për moderatorët |
Për administratorët |
Shtojca | Doracak për Fillestarët
redaktoni kutin