Filmat, aktorët dhe regjisorët e nominuar për çmimin “Golden Globe”, i cili organizohet në 16 janar 2005.

Kategoria : Protagonist dramatikRedakto

Aktori me i mire në rolin kryesor dramatik
Aktorja me e mire në rolin kryesor dramatik

Kategoria : Protagonist muzikor ose komediRedakto

Aktori me i mire rolin kryesor muzikor ose komedi
Aktorja me i mire në rolin kryesor muzikor ose komedi

Kategoria : Role dytësoreRedakto

Aktori me i mire ne një rol dytësor
Aktorja me e mire ne një rol dytësor

Kategoria : RegjiaRedakto

Regjisori më i mirë

Kategoria : Film dramatikRedakto

Filmi më i mirë dramatik

Kategoria : Filmi muzik ose komediRedakto

Filmi më i mirë muzikor ose komedi

Kategoria : Muzika e filmitRedakto

Kolona me e mire zanore
Muzika dhe teksti David Bryson, Adam Duritz
Muzika dhe teksti Glen Ballard, Alan Silvestri
Muzika Andrew Lloyd Webber, Teksti Charles Hart
Muzika dhe teksti Jerry Duplessis, Andrea Guerra
Muzika dhe teksti Mick Jagger, David A. Stewart

Kategoria : SkenariRedakto

Skenari më i mirë