WikiProjekti Shqipëria është një wikiprojekt që i dedikohet krijimit, përmirësimit, dhe zgjerimit të artikujve në lidhje me Shqipërinë dhe shqiptarët. Nëse dëshironi të merrni pjesë në projekt, lirisht shtoni emrin tuaj në listën e anëtarëve.

Portali Shqipëria Shqipëria në Wikilajme Shqipëria në Wikicitate Shqipëria në Wikilibra Shqipëria në Wikiburimi Shqipëria në Wiktionary Shqipëria në Wikiversity Shqipëria në Commons

+ 

Njoftimet
Njoftimet
Njoftimet

+ 

Si mund të ndihmojë në këtë projekt
Si mund të ndihmojë në këtë projekt
Si mund të ndihmojë në këtë projekt?

Mbi 300 artikuj janë aktualisht pjesë e WikiProjektit "Shqipëria" në një listë që vjen në rritje. Një pjesë e madhe e tyre jane të cunguar dhe presin të zgjerohen prej wikipedianëve shqiptarë. Hidhi një sy artikujve në të djathtë e nëse zotëron një informacion për ndonjërin prej tyre mos ngurro ta shtosh së bashku me referencat përkatëse.

Siç edhe u përmend më lart, lista vjen në rritje. Çdo artikull i ri është i mirëpritur për sa kohë ndjek udhëzimet e Wikipedia sq për krijimin e artikujve të rinj.

+ 

Listë - për t'u bërë
Listë - për t'u bërë
Listë - për t'u bërë

+ 

Stampa
Stampa
Stampa

+ 

Vitrina
Vitrina
Vitrina e artikujve

Kjo është një listë e artikujve që janë pjesë e Wikiprojektit "Shqipëria". Lista mund të bëhet e prapambetur lehtësisht me shtimin (apo dhe me heqjen) e artikujve në atë projekt kështu që, ju lutemi, ta përditësoni vazhdimisht sipas nevojës.

Artikujt e Wikiprojektit "Shqipëria"

 1. Amfiteatri i Durrësit
 2. Arbëreshët në Itali
 3. Banesa e Abdyl Babaramos e Isuf Jahos
 4. Banesa e Adem Ketës
 5. Banesa e Adem Zekos
 6. Banesa e Afroviti Dushanit
 7. Banesa e Ahmet Dudumit dhe Zylfo Bakirit
 8. Banesa e Angjelina Nastasit
 9. Banesa e Angonatëve
 10. Banesa e Aristidh Llocit dhe Peco Manelit
 11. Banesa e Asllan Muhedinit
 12. Banesa e Astrit Dhramit
 13. Banesa e Bajram Xhaferit
 14. Banesa e Bako Bathaj
 15. Banesa e Bejo Beqirit
 16. Banesa e Dalan dhe Rushan Bashllarit
 17. Banesa e Donika Melo
 18. Banesa e Donika Qëndros
 19. Banesa e Eqrem Çabej
 20. Banesa e Evro dhe Amalia Kocolenit
 21. Banesa e Faik Belaj e Vasil Papadhopullit
 22. Banesa e familjes Manushi dhe Pali
 23. Banesa e Fani Kota (Pjastoros)
 24. Banesa e Farie Duros
 25. Banesa e Foto Konomit
 26. Banesa e Galanxhijve
 27. Banesa e Galip Sinoimerit
 28. Banesa e Hajdar Sejdinit
 29. Banesa e Haki Spahos
 30. Banesa e Halim Canit
 31. Banesa e Halim e Ismail Xhaferrit
 32. Banesa e Hatif Zekos
 33. Banesa e Idajet e Fuat Mirashit
 34. Banesa e Iljaz Babametos
 35. Banesa e Ilo e Vangjel Budos
 36. Banesa e Ilo Kuneshkes
 37. Banesa e Irfan e Haki Kokalarit
 38. Banesa e Islam Kokonës
 39. Banesa e Ismail Kadaresë
 40. Banesa e Jorgji e Koco Agores
 41. Banesa e Kazafer Asllanit
 42. Banesa e Klani Marjanit
 43. Banesa e Koco Pacelit e Polo Zoices
 44. Banesa e Kosta Markut
 45. Banesa e Koço Çuçit
 46. Banesa e Lazim e Mynir Markaj
 47. Banesa e Lipi e Vaske Kotes
 48. Banesa e Manushe Sherrit
 49. Banesa e Margarita Grameno
 50. Banesa e Marika Stratoberdha (Pajtim Halimi)
 51. Banesa e Medi Çiços e Azem Berberit
 52. Banesa e Mersin Likës
 53. Banesa e Mexhit Kokalarit
 54. Banesa e Mihallaq Ziçishtit
 55. Banesa e Mine Halite
 56. Banesa e Mitro Koços
 57. Banesa e Muco e Bajram Hoxhës
 58. Banesa e Mude e Sali Kadrisë
 59. Banesa e Muhamet Ficos
 60. Banesa e Murat Joçës dhe Safet Llapanjit
 61. Banesa e Mustafa Shehut
 62. Banesa e Mustafa Shires
 63. Banesa e Myrteza Toros
 64. Banesa e Myzafer Karagjozit
 65. Banesa e Naim Çenes
 66. Banesa e Nazif Karametos
 67. Banesa e Nazif Mukës
 68. Banesa e Niazi Ficos
 69. Banesa e Ollga Paze
 70. Banesa e Pano Gërëos
 71. Banesa e Pertef e Xhevat Angonit
 72. Banesa e Petro Stavrit (Sevo Stavri)
 73. Banesa e Qamil Beqirajt
 74. Banesa e Ramadan Kantos
 75. Banesa e Ramadan Kapllan Qoses
 76. Banesa e Ramadan Qeribashit dhe Jani e Jorgo Gjinit
 77. Banesa e Ramiz Lekës
 78. Banesa e Resajve (Gjirokastër)
 79. Banesa e Reshit Zunes
 80. Banesa e Resul e Fetah Hoxhës
 81. Banesa e Rexhep Karajt
 82. Banesa e Selman Tollës
 83. Banesa e Sevo Marës
 84. Banesa e Shefik Kurtit
 85. Banesa e Shefiko Xhangos
 86. Banesa e Shefqet Karaibrahimit
 87. Banesa e Shefqet Peçit
 88. Banesa e Sherif Çuberit
 89. Banesa e Skënder Dari, Faslli Lulos e Nelo Kabilit
 90. Banesa e Skëndulajve
 91. Banesa e Sul Hupit
 92. Banesa e Sulo Llaqit
 93. Banesa e Tashko Markos
 94. Banesa e Vasil Drazhës
 95. Banesa e Vasil Zhupës
 96. Banesa e Vaso Rumbit
 97. Banesa e Vehap Isakut e Ramadan Hyses
 98. Banesa e Veiz Xhezos
 99. Banesa e vllazerisë Xheneti
 100. Banesa e vëllezërve Kore
 101. Banesa e vëllezërve Xhaxhiaj
 102. Banesa e Xheladin Koxherrit
 103. Banesa e Xhemile Hasës
 104. Banesa e Xhevat e Xhafer Xhangos
 105. Banesa e Zahari Steries
 106. Banesa e Zarif Backes
 107. Banesa Kikinajve, Lagja Manalat
 108. Banesa ku ka jetuar F.S.Noli
 109. Banesa ku lindi Aleksander Moisiu
 110. Banesa Myzejen Brahjes
 111. Banesa Nadire Babametos
 112. Banesa Niko Zografit
 113. Banesa pronë shtetërore (Gjirokastër)
 114. Banesa Shtetërore (ish Banesa e Alush Dizdarit)
 115. Banesa Zapanaja e Zekatëve
 116. Banjat e Qytetit (Gjirokastër)
 117. Bazilika e Shën Mëhillit (Arapaj)
 118. Bazilika Gjuricaj
 119. Bazilika në Kodër të Tepes (Elbasan)
 120. Bendi i Rikës mbi përroin e gurrës (Këllëz)
 121. Bendi mbi përroin e Nakovës
 122. Cisterna pranë varrezave të dëshmoreve (Durrës)
 123. Dhoma e Dom Nikoll Kacorit
 124. Dhoma e Mirë në banesën e ish Goricajve
 125. Dhoma e mirë në banesën e Lolomanëve
 126. Dialekti çam
 127. Foenika
 128. Gegërishtja
 129. Gjeografia e Shqipërisë
 130. Gjermanishtja e Bazelit
 131. Gjuha shqipe
 132. Gjurmët e Ujësjellësit Antik (Durrës)
 133. Godina e vjetër e Liceut të Korçës
 134. Gradishta e Belloves
 135. Gradishta e Peshkopisë
 136. Gërmadhat e kishës së Shën Anës (Derviçan)
 137. Hamami në oborrin e shkolles 16 Shtatori
 138. Hani Elbasani (Korçë)
 139. Hani Manastiri (Korçë)
 140. Historia e Shqipërisë
 141. Ikonostasi i kishës së Shën Gjergjit (Dardhë)
 142. Ish Mulliri i Tollës
 143. Ish Poliklinika (Mitropolia)
 144. Ish teqeja e poshtme (Peshk, Bulqizë)
 145. Kalaja e Bellovodës
 146. Kalaja e Beratit
 147. Kalaja e Bilishtit
 148. Kalaja e Currilave
 149. Kalaja e Delvinës
 150. Kalaja e Dishnicës
 151. Kalaja e Dodes
 152. Kalaja e Durrësit
 153. Kalaja e Gjirokastrës
 154. Kalaja e Gradishtes (Shuec)
 155. Kalaja e Grazhdanit
 156. Kalaja e Ishmit
 157. Kalaja e Jermës
 158. Kalaja e Kakaçit
 159. Kalaja e Kardhiqit
 160. Kalaja e Klocës
 161. Kalaja e Kuçit të Zi
 162. Kalaja e Labovës së Kryqit
 163. Kalaja e Lashkizes
 164. Kalaja e Libohovës
 165. Kalaja e Mborjes
 166. Kalaja e Melanit
 167. Kalaja e Menkulasit
 168. Kalaja e Pepelit
 169. Kalaja e Petrelës
 170. Kalaja e Podgories
 171. Kalaja e Pukës
 172. Kalaja e Selos
 173. Kalaja e Shtëpezës
 174. Kalaja e Shën Triadhës (Gjirokastër)
 175. Kalaja e Skllapuas
 176. Kalaja e Symizës
 177. Kalaja e Trajanit
 178. Kalaja e Ventrokut
 179. Kalaja e Zgerdheshit
 180. Kalaja e Zvezdës
 181. Kalaja Mesjetare e Kalasës
 182. Kalaja në fshatin Paleokastër
 183. Kamerieja e Jonuz Shehut
 184. Kamerje e Ismet Roqit
 185. Karakoll në Qafën e Çajupit
 186. Kisha e Manastirit të profet Ilias (Jorgucat)
 187. Kisha e Manastirit të Shpërfytyrimit (Mingul)
 188. Kisha e Manastirit të Shpërfytyrimit (Çatistë)
 189. Kisha e Manastirit të Shën Kollit (Mesopotam)
 190. Kisha e Manastirit të Shën Marisë
 191. Kisha e Manastirit të Shën Mëhillit (Nivan)
 192. Kisha e Manastirit të Shën Mërisë (Kameno)
 193. Kisha e Manastirit të Shën Mërisë (Koshovice)
 194. Kisha e Manastirit të Shën Mërisë (Spile)
 195. Kisha e Manastirit të Shën Triadhës (Kardhikaq)
 196. Kisha e Manastirit të Shën Triadhës (Pepel)
 197. Kisha e Profet Ilisë (Gjirokastër)
 198. Kisha e Shpërfytyrimit (Herebel)
 199. Kisha e Shpërfytyrimit në godinat e Mitopolisë (Gjirokastër)
 200. Kisha e Shën Apostujve (Hoshtevë)
 201. Kisha e Shën Delliut (Voskopojë)
 202. Kisha e Shën Dëllisë
 203. Kisha e Shën Dhimitrit (Kërçisht)
 204. Kisha e Shën Gjergjit (Nokovë)
 205. Kisha e Shën Janit (Blerimas)
 206. Kisha e Shën Kollit (Dhuvjan)
 207. Kisha e Shën Kollit (Mesopotam)
 208. Kisha e Shën Kollit (Saraqinisht)
 209. Kisha e Shën Kollit (Shelçan, Elbasan)
 210. Kisha e Shën Kollit (Voskopojë)
 211. Kisha e Shën Mehillit (Vithkuq)
 212. Kisha e Shën Mitrit (Poliçan)
 213. Kisha e Shën Mëhillit (Gjirokastër)
 214. Kisha e Shën Mëhillit (Mingul)
 215. Kisha e Shën Mëhillit (Voskopojë)
 216. Kisha e Shën Mërisë (Bishqethëm, Lushnjë)
 217. Kisha e Shën Mërisë (Elbasan)
 218. Kisha e Shën Mërisë (Gjirokastër)
 219. Kisha e Shën Mërisë (Gollomboç)
 220. Kisha e Shën Mërisë (Labovë e Kryqit, Gjirokastër)
 221. Kisha e Shën Mërisë (Peshkëpi e Sipëme)
 222. Kisha e Shën Mërisë (Zervat)
 223. Kisha e Shën Mërisë së Drianos (Zervat)
 224. Kisha e Shën Thanasit të Mezhanit (Poliçan)
 225. Kisha e Shën Ndojit (Durrës)
 226. Kisha e Shën Ndout në Lezhë
 227. Kisha e Shën Premtes (Hllomo)
 228. Kisha e Shën Premtes (Selckë)
 229. Kisha e Shën Premtes (Valesh)
 230. Kisha e Shën Sotirit (Kërçisht)
 231. Kisha e Shën Thanasit (Mesopotam)
 232. Kisha e Shën Thanasit (Pecë)
 233. Kisha e Shën Thanasit (Poliçan, Gjirokastër)
 234. Kisha e Shën Thanasit (Selo)
 235. Kisha Fjetja e Shën Mërisë (Sopik)
 236. Kisha Fjetja e Shën Mërisë (Vllahogranxi)
 237. Kisha Paleokristiane e Manastirit (Nepravishte)
 238. Kompleksi i Xhermëhallës (Delvinë)
 239. Kopshti i Canajve (Gjirokastër)
 240. Kroi i lagjes së poshtme (Dhoksat)
 241. Kroi me bendin e çetës së mesme (Dhoksat)
 242. Kulla e Dine Hoxhës
 243. Kulla e Llaxhaçeve (Bulqizë)
 244. Kulla e Miho Ngjelës
 245. Kulla e Niko Ngjelës
 246. Kulla e Sahatit e Tiranës
 247. Kulla e Sulejman Kullës
 248. Kulla e Vango Dules
 249. Kulla tre katëshe e Zef Docit
 250. Lumi i Gashit
 251. Manastiri i 40 Shenjtorëve
 252. Manastiri i Cepos
 253. Manastiri i Gjon Vladimirit
 254. Manastiri i Shën Mërisë (Goranxi)
 255. Manastiri i Shën Qirjakut dhe Juditës
 256. Manastiri i Ungjëllizimit (Vanishte)
 257. Mozaiku i Orfeut në Durrës
 258. Mozaiku pranë Pallatit të Kulturës (Durrës)
 259. Mozaiku tek Pallati i Sportit (Durrës)
 260. Muret e Portës (Porto Romano)
 261. Mësonjtorja e vjetër (Gjirokastër)
 262. Ndërtim me tulla në Rrugen Vasil Kuqi
 263. Parku kombëtar Bredhi i Drenovës
 264. Pashko Vasa
 265. Petro Janura
 266. Pikturat në shkëmbin e Spiles
 267. Porta e banesës së Haxhi Kurtit
 268. Porta e jashtme e banesës së M.Bozos
 269. Porta e jashtme e banesës së Rakip Saracit
 270. Puset e Vjetra (Mesopotam)
 271. Pusi i Tophanese
 272. Pusi karakteristik në fshatin Sofratike (Gjirokastër)
 273. Përcaktimi i zonës së mbrojtur të varrit monumental dhe ujëmbledhësit (Jorgucat, Gjirokastër)
 274. Qarkori i Partisë në Arapaj
 275. Qyteti i Skënderbeut (Qafë Murrë)
 276. Rotonda në Qytetin e Durrësit
 277. Rregullorja për Administrimin e zonës arkeologjike A dhe B të qytetit te Durrësit
 278. Rrënoja e fshatit të vjetër të Kardhiqit (Kardhiq)
 279. Rrënojat e Bazilikës Paleokristiane (Goricë)
 280. Rrënojat e fshatit Kamenicë
 281. Rrënojat e fshatit të vjetër të Kardhiqit
 282. Rrënojat e kishës së Kamenicës
 283. Rrënojat e kishës së Shën Mehillit, Kostar
 284. Rrënojat e Kishës së Shën Pjetrit (Voskopojë)
 285. Rrënojat e këmbëve të ujësjellësit (Gjirokastër)
 286. Rrënojat e teatrit antik (Sofratikë)
 287. Rrënojat e urës së Shën Kollajve (Lazarat)
 288. Rënojat e banesës së Çelo Picarit
 289. Shkolla e parë e vajzave, Korçë
 290. Shkolla e vjetër shqipe (Senicë)
 291. Shpella e Kishës së Shën Marisë (Bezmisht)
 292. Shpella e Senicës
 293. Shpella e Ujkut (Tren)
 294. Shpella me piktura (Mesopotam)
 295. Shqipëria
 296. Shtëpia e Andon Zako Çajupit
 297. Shtëpia e Dino Rakipit
 298. Shtëpia e Enver Hoxhës (Muze i luftës N.Ç.)
 299. Shtëpia e Gjin Dyshnikut (Sofo Toslluku)
 300. Shtëpia e Kaliopi Haxhistasa
 301. Shtëpia e Petrit Permeti
 302. Shtëpia e Topullarve (Gjirokastër)
 303. Sistemi i kanalizimeve antike të Durrësit me traktet e tij
 304. Stera e Baboçatëve (Gjirokastër)
 305. Stera e ujit në fshatin Vanistë (Gjirokastër)
 306. Tavani dhe porta e vjetër në banesën e Kozma Shajkos
 307. Tempulli antik afër Livadhjasë (Dobër, Delvinë)
 308. Termat antike te Pallati i Kulturës (Durrës)
 309. Theodor Shkodrani
 310. Trakt i kanalit nëntokësor me tulla (Durrës)
 311. Traktet e ujësjellësit antik të Durrësit
 312. Tri urat e vogla mbi përroin e Zerzebilit (Gjirokastër)
 313. Tumat pranë fshatit Jermë
 314. Ujësjellësi në Teqen e Melanit
 315. Ura e Brarit
 316. Ura e Gurit (Tatzat)
 317. Ura e Gurit e Çiminxhit
 318. Ura e gurit pranë mullirit (Kalasë)
 319. Ura e Gurit të Hoshtevës
 320. Ura e Kollorcës (Gjirokastër)
 321. Ura e madhe e gurit e Kaçarellos
 322. Ura e Nivanit
 323. Ura e Tabakëve (Tiranë)
 324. Ura e ujësjellësit të Sopotit
 325. Ura e Velabishtit
 326. Ura e Zonjës (Labovë)
 327. Ura e Çinës (Kalasë)
 328. Ura Jesir (Kalasë)
 329. Ura Jesir (Tatzat)
 330. Ura në fshatin Gopesh
 331. Ura në fshatin Grapsh
 332. Ura në fshatin Haskovë
 333. Ura në Subash
 334. Varret Varoshi (Vergo, Delvinë)
 335. Varreza antike (Sofratikë)
 336. Varri monumental dhe ujëmbledhësi (Jurgucat)
 337. Vendbanimi prehistorik në Barc
 338. Vendbanimi prehistorik në Maliq
 339. Vendbanimi prehistorik në Vashtemi
 340. Vila Polena, Korçë
 341. Vllazeria Lubonja, Korçë
 342. Xhamia e Et'hem Beut
 343. Xhamia e Fatihut
 344. Xhamia e Gjin Aleksit
 345. Xhamia e Iljaz Mirahorit
 346. Xhamia e Muradies
 347. Xhamia e Teqesë
 348. Xhamia e Allajbegisë
 349. Zapanaja e Braho Babocit (Gjirokastër)
 350. Zgjerimi i Qendrës Historike
 351. Zona arkeologjike e Finiqit
 352. Zona e mbrojtur rreth manastirit të Mesapotamit
 353. Zona Muze e Korçës
 354. Çezma e Hllomos
 355. Çezma me kupolë (Selçkë)
 356. Çezma në guvën shkëmbore (Goranci)