Polluzhë është një vendbanim në komunën e Rahovecit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Palushë.

Polluzhë
Palushë
Fshat

Gjeografia

Redakto

Fshati Polluzhë kufizohet me këta fshatra: Çifllakun, Pastasellën, Petkoviqin dhe Dabidolin. Fshati është me gjelbërim dhe me një mjedis të pastër.

Demografia

Redakto

Fshati Polluzhë ka rreth 1000 banore ose diku rreth 100 shtepi.

Ekonomia

Redakto

Bujqësia është e zhvilluar në këtë fshat ku rreth 80 % merren me bujqësi.

Fshati Polluzhë ka nje siperfaqe shum te pershtatshme per blegtori dhe zhvillim industrial, eshte nje fshat i dalluar per urtesi dhe Mikpritje.

Kultura

Redakto

Rreth 70 % janë me shkollim të lartë (të diplomuar).

Historia

Redakto

Ne kete fshat janë gjetur shum artifakte te vjetera qe datojne qysh ne kohen e Ilireve.

Në pjesën e dytë të shekullit XIX bëhet themelimi i bajraqeve në kazën e Rahovecit, të Polluzhës dhe Hoçës së Vogël që i kan takuar regjionit të Prizrenit. Prej asaj kohe Rahoveci bëhet si qendër Administrative e bajrakut të dikurshëm të Hoçës së Vogël dhe Polluzhës.

Gjatë kohës së luftës ky fshat kishte dhëne 2 luftëtare trima të UÇK-se Shani Hotin dhe Afrim Bajraktarin si dhe 11 Martir (Viktimaa).

Ne vitin 2013 eshte ndertuar edhe Ambulanca e fshatit, afer shkolles fillore.

Lidhje të jashtme

Redakto