Krusha e Madhe

fshat në Kosovë

Krushë e Madhe është një vendbanim në komunën e Rahovecit, Kosovë. Më 25, 26 e 27 mars të vitit 1999, në fshatin Krushë të Madhe u masakruan 250 shqiptarë nga serbët që jetonin në Krushë të Madhe e që përbënin rreth 10% të popullatës, në bashkëpunim me trupat ushtarake serbe.

Krushë e Madhe
Fshat


DemografiaRedakto

Ka mbi 6000 banorë gjindet në komunen e Rahovecit dukagjin-podrime në magjistralen Prizren-Gjakovë.

EkonomiaRedakto

Si fshat karakterizohet për kultivimin e kulturve të ndryshme bujqësore.

HistoriaRedakto

Krushë e Madhe, fshati që lindi BAJRAM CURRIN DHE UKSHIN HOTIN.Fshati që në luftën e fundit dha 206 martirë dhe dëshmorë të kombit.

Shih dhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto