Braina e Madhe

vendbanim

Stampa:Vendbanim në Serbi Brainë e Madhe (serbisht: Велика Браина/Velika Braina) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Gjeografia

Redakto

Brainë e Madhe kufizohet ne veri me fshatin Sponcë, ne lindje me fshatin Tullarë, ne jug me Brainen e Vogël dhe ne perendim me komunen e Besianes.

Demografia

Redakto

Nga 289 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 21.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët dhe malazezët kolonizator.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto