Gajtan i Epërm (serbisht: Горњи Гајтан/Gornji Gajtan) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Gajtan i Epërm
Fshat

Gjeografia Redakto

Gajtani i Eperm është vendbanim kodrinoro-malor ne komunen e Medvegjes. Ne veri kufizohet me Komunen e Bojnikut,ne lindje me Gajtanin e Ulet,ne jug me fshatin Drence dhe ne perendim kufizohet me komunen e Kurshumlisë.

Demografia Redakto

Nga 560 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 87.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët dhe malazezët kolonizator.

Lidhje të jashtme Redakto