Llapashtica e Epërme (Medvegjë)

vendbanim

Llapashticë e Epërme (serbisht: Горња Лапаштица/Gornja Lapaštica) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Llapashticë e Epërme
Fshat

Gjeografia

Redakto

Ne veri kufizohet me Llapashticen e Ulet dhe Rukocin, ne jug me Gjylekarin, ne lindje kufizohet me fshatin Rafuna qe ndodhet ne Komunen e Lebanes dhe ne perendim kufizohet me Kapitin.

Demografia

Redakto

Nga 631 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 82.

Dikur i banuar vetëm nga shqiptarët, ndërsa tash ka edhe 36.05% serb.

Lidhje të jashtme

Redakto