Gjylekara (Medvegjë)

Gjylekarë ose Gjelekarë edhe Gjylekreshtë (serbisht: Ђулекаре/Đulekare) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Gjylekarë
Fshat

Gjeografia

Redakto

Gjylekari ose Gjylekreshta eshte fshat ne Komunen e Medvegjes.Kufizohet ne veri me Llapashticen e Eperme,ne veriperendim me Kapitin,ne jugperendim me Sijarinen,ne perendim me Tupallen dhe ne jug e lindje kufizohet me fshatra te komunes se Lebanes.

Demografia

Redakto

Vendbanimi Gjylekar sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2002 ka pasur 117 banor.Në këtë vendbanim jetojnë 89 banor të moshës madhore , dhe mosha mesatare e popullsisë është 43.0 vite. Në këtë vendbanim janë 42 ekonomi shtëpiake mesatarisht me nga 2.79 banor. Popullsia e Gjylekarit është mjaft heterogjene, kurse në tre regjistrimet e fundit vërehet rënje e numrit të popullsisë.

Statistikat

Redakto
Viti Banorë Grafiku
1948 494  
1953 552
1961 470
1971 341
1981 216
1991 149
2003 125

Përbërja etnike e pop. 2002

Redakto
Etnika Banorë Përqindja
Serbë 70 59,82%
Shqiptarë 47 40,17%

Lidhje të jashtme

Redakto