Medec (serbisht: Медевце/Medvece) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Medec
Fshat

Gjeografia

Redakto

Ne veri kufizohet me Tullarin,ne veriperendim me Brainen e Vogel,ne perendim me Gubavcin,ne lindje me Poroshticen dhe ne jug me Kosoven.
Ne mesin e ketij fshati kalon rruga regjionale Prishtine - Leskovc.

Demografia

Redakto

Nga 328 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 52 ne vitin 2011.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët dhe malazezët kolonizator. Vitet e fundit eshte kthyer nje familje shqiptare,shume afer kufirit me kosove.

Lidhje të jashtme

Redakto