Pustoshillovë ose Shillovë edhe Shillovë e Shkretë (serbisht: Пусто Шилово/Pusto Šilovo) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Pustoshillovë
Fshat

Gjeografia Redakto

Dhunshme, pasi fshati është zona kodrinore dhe malore, të pasura me burime minerale të tilla si pyje, minerale, dhe arritjet e historikisht të rëndësishme të kulturës dhe të besimit, siç janë faltoret e hershme e krishterë.

Demografia Redakto

Nga 487 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 74.

Banorët janë të vendosur më së shumti këtë fushë në Mal të Zi, që nga viti 1878 në disa raste. Ky vend është i banuar gjithmonë nga serbët dhe malazezët. Fshati është ngjitur në zonat e banimit Medvegjës, dhe kishte disa nisma joformale për të ndryshuar emrin (përkthim: Kalorësit, Gjelbër mollë, Kumbullac). Zona e fshatit Medvegjës dhunshme, ka një kuti me mure, derrat e egër. Zona është i përshtatshëm për fruta në rritje (kumbulla, dardha, mollë, kajsi, arra, ftua, manit, manaferrat e egër), herbs (trumzë, yarrow, borzilok) dhe blegtorale (lopë, dele, dhi). Fshati është i njohur për provë të mirë dhe në shtëpi i bërë raki.

Lidhje të jashtme Redakto