Rukoc (serbisht: Рујковац/Rujkovac) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Rukoc
Fshat

Demografia Redakto

Nga 912 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 267.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët dhe malazezët kolonizator.

Lidhje të jashtme Redakto