Byçmet i Poshtëm (serbisht: Доњи Бучумет/Donji Bučumet) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Byçmet i Poshtëm
Fshat

Gjeografia Redakto

Kufizohet me komunen e Lebanes ne veri e lindje, ne jug me Rukocin, ne juglindje me fshatin Gurgotovo, ne perendim me Byçmetin i Epërm dhe ate te Mesëm.

Demografia Redakto

Nga 616 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 186.

Dikur i banuar nga shqiptarët para vitin 1878, ndërsa tash vetëm nga serbët.

Lidhje të jashtme Redakto