Tupallë (serbisht: Тупале/Tupale) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Tupallë
Fshat
{{{postal_code_type}}}
16 240

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2002 ka pasur 725 banor, ndërsa sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 1991 ka pasur 943 banor. Mirëpo ky regjistrim është gjysmak dhe është realizuar pasi që shqiptarët e Medvegjës dhe Tupallës janë dëbuar nga trojet e veta etnike. Ne regjistrimin e vitit 2011 pati nje bojkotim mesatar te regjistrimit, andaj Tupalla doli se ka vetem 69 banore te perhershem.

Tupalla krejtësisht qysh nga e kaluara ka qenë e banuar nga popullata shqiptare.

Statistikat

Redakto
Viti Banorë Grafiku
1948 993  
1953 1118
1961 1145
1971 1125
1981 2100
1991 1865
2003 850
2011 69

Shih edhe

Redakto

Personalitete

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto