Gërbac (serbisht: Грбавце/Grbavce) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Gërbac
Fshat

Gjeografia

Redakto

Ne veri kufizohet me Ramabajën, ne jug e lindje me Marecin dhe ne perëndim kufizohet me Starabajën.

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003 ka pasur 289 banor. Deri në vitin 1971 ka pasur rritje pastaj ka fillu të bjerë numri i popullsisë si rezultat i emigrimit të në drejtim të qendrave në Kosovë. Në vendbanimin Gërbac jetojnë 182 banor të moshës madhore, ndërsa mosha mesatare e popullsisë arrijnë 31,7 vite. Në vendbanim ka 59 ekonomi shtëpiake, ndërsa numri mesatar i anëtarëve të ekonomive shtëpiake është 4,68. Gërbaci krejtësisht është i banuar nga popullsisë shqiptare.

Statistikat

Redakto
Viti Banorë Grafiku
1948 639
 
1953 715
1961 807
1971 828
1981 750
1991 252
2003 289

Lidhje të jashtme

Redakto