Lec (serbisht: Леце/Lece) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Lec
Fshat

Gjeografia Redakto

Kufizohet ne veri me Drencen dhe Gajtanin e Ulet,ne lindje me Gazdarin dhe Shilloven,ne jug kufizohet me Stubllen dhe ne perendim me Komunen e Kurshumlise.

Demografia Redakto

Nga 502 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 266 ne regjistrimin e vitit 2011 te mbajtur ne Serbi.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët dhe malazezët kolonizator.

Ekonomia Redakto

Pasurite Nentokesore Redakto

Ne fshatin Lec eshte i njohur per pasuri nentokesore si plumb,zing,ari etj. Ne kete fshat ndodhet Miniera e Plumbit dhe Zingut -Leci.

Lidhje të jashtme Redakto